Euro NCAP – svi testirani položili s odličnim

Euro NCAP – svi testirani položili s odličnim

Euro NCAP je svojim sigurnosnim testovima podvrgnuo sedam novih automobila i svi do jednoga su položili s odličnom ocjenom, odnosno svi su osvojili maksimalnih pet zvjezdica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Testiran je prvi mercedesov električni SUV EQC i druga generacije modela CLA. Potom škodin mali crossover Kamiq, četvrta generacija SsangYong Koranda, BMW-ov posljednji Z4 te novi Audi A1. Na kraju testiran je i Ford Focus koji je već bio podvrgnut Euro NCAP-ovom testu tijekom prošle godine, no manje učinjene izmjene su ga učinile kandidatom za novi test.

Mercedes je s modelom EQC otvorio novo poglavlje svoje bogate povijesti, a ovaj je test potvrdio kako će visoka razina sigurnost biti osnova i njegove električne ponude. CLA je postigao izvanredan rezultat s preko 90% bodova u tri od četiri testirane kategorije.

Volkswagen Grupa je nedavno lansirala Škodu Kamiq, tehničkog blizanca Seatu Arona i Volkswagenu T-Crossu i pokazao se odličnim izborom kada je sigurnost u pitanju. Slično vrijedi i za Korando koji je prvi automobil s pet zvjezdica iz korejskog SsangYonga.

BMW-ov novi Z4 je postigao odličan rezultat, a njegova zaštita ranjivih sudionika u prometu, zahvaljujući aktivnom poklopcu motora, bila je posebno impresivna. Audijeva alternativa Miniju, A1, također se dobro pokazala u sigurnosnim testovima, a posebno se iskazao njegov sustav “Audi Pre Sense Front”.

Konačno, Ford Focus je u 2018. godini ostvario rezultat od pet zvjezdica, ali nisu se iskazala prednja sjedala kada je bila riječ o zaštiti tijela putnika u slučaju naleta otraga. Ford je poboljšao dizajn sjedala i naslona za glavu. Rezultat je poboljšana ukupna ocjena koja iznova potvrđuje da je Focus odličan obiteljski automobil s visokom razinom sigurnosti.

YouTube MP3 - Hotmail
1