Euro NCAP objavio imena dobitnika priznanja Best in Class 2018.

Euro NCAP objavio imena dobitnika priznanja Best in Class 2018.

Svima nam dobro poznati Euro NCAP, odnosno European New Car Assessment Program je objavio svoje favorite za 2018, odnosno automobile koji su se u svojim segmentima najviše istaknuli kada je riječ o stupnju sigurnosti kojeg pružaju svojim putnicima, ali i drugim sudionicima u prometu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U kategoriji malih obiteljskih automobila Euro NCAP je ovo posebno priznanje dodijelio Mercedes-Benz A klasu koji je je nadvisio svoju konkurenciju s 96% osvojenih bodova u zaštiti odraslih putnika, 91 u zaštiti djece te 92% u zaštiti pješaka te je osvojio 75% bodova u kategoriji sustava pomoći vozaču.

Najbolji u kategoriji velikih obiteljskih automobila je Lexus ES. Ova poslovna limuzina koja je zamijenila GS je svojih 5 zvjezdica osvojila s 91 (odrasli putnici), 87 (djeca) i 90% (pješaci) osvojenih bodova te 77% bodova u kategoriji sustava pomoći vozaču. Po prvi put Euro NCAP je dodijelio nagradu za najbolju izvedbu na području sigurnosti za automobil s elektrificiranim pogonskim sklopom, a pobjednik je Lexus ES 300h.

Hyundai Nexo je najbolji u kategoriji velikih off-roadera. Ovaj automobil s pogonom na gorive ćelije je osvojio 94 (odrasli putnici), 87 (djeca) i 67% (pješaci) bodova te 80% bodova u kategoriji sustava pomoći vozaču.

Podijeli:
1