Euro NCAP – nastavlja se niz odličnih ocjena

Euro NCAP – nastavlja se niz odličnih ocjena

Nakon što je u veljači testirao tri veća SUV modela Euro NCAP je sada objavio posljednje rezultate svog sigurnosnog testa kojem su podvrgnuta dva manja SUV vozila: Citroën C5 Aircross te Range Rover Evoque.

C5 Aircross je posljednji dodatak citroenovoj crossover i SUV ponudi i ustvari zamjenjuje C4 Aircross čija je proizvodnja prestala 2017. Ovaj je francuski model s bogatom standardnom sigurnosnom opremom ostvario rezultat od četiri zvjezdice, no uz izbor opcijskog Safety+ paketa koji uključuje kameri dodaje radar kako bi se poboljšao rad sustava automatskog kočenja u nuždi ocjena je maksimalnih pet zvjezdica. Spomenuti paket je dostupan na svim tržištima i sa svom izvedbama ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, C5 Aircross je rezultat od 4 zvjezdice ostvario uz 87% bodova u zaštiti odraslih putnika, 86% u zaštiti djece putnika, 58 i 75% u kategorijama zaštite ranjivih sudionika u prometu te kategoriji sigurnosnih sustava. Uz dodatni sigurnosni paket postotak ostvarenih bodova redom iznosi 89, 86, 67 i 82%.

Nova, druga generacija modela Range Rover Evoque je predstavljena krajem prošle godine. Iako izgleda vrlo slično svom prethodniku, “ispod kože” je riječ o sasvim novom automobilu. Kada je riječ o sigurnosti velik je iskorak učinjen na području zaštite “ranjivih sudionika u prometu” s obzirom da je vozilo opremljeno tzv. aktivnim poklopcem motora i sustavom automatskog kočenja u nuždi s prepoznavanjem pješaka i biciklista.

Više no solidna izvedba u ostalim testiranim područjima je dala rezultat od 5 zvjezdica. Tako je Evoque ostvario 94% bodova u zaštiti odraslih putnika, 87% u kategoriji zaštite djece te po 72 i 73% u zaštiti ranjivih sudionika u prometu te u kategoriji sigurnosnih sustava.

Podijeli:
1