Euro NCAP – Hyundai NEXO dokazuje kako su gorive ćelije sigurne

Euro NCAP – Hyundai NEXO dokazuje kako su gorive ćelije sigurne

Euro NCAP je objavio posljednje rezultate testova sigurnosti sedam novih vozila, a kao posebnost se ističe Hyundai NEXO. Naime, riječ je o prvom automobilu kojeg je Euro NCAP podvrgnuo svom testiranju, a da ga pokreće vodik, odnosno gorive ćelije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

NEXO je ostvario odličan rezultat od maksimalnih pet zvjezdica. Ističe se zaštitom odraslih putnika gdje je ostvario 94% bodova, dok je kod zaštite djece u vozilu te drugih ranjivih sudionika u prometu ostvario rezultat od 87% i 67% bodova. Za sigurnosne sustave je dobio 80% bodova.

Odličan rezultat od pet zvjezdica su ostvarili i Mercedes-Benz A klasa (odrasli putnici 96%, djeca 91%, ranjivi sudionici u prometu 92% i sigurnosni sustavi 75%), Mazda6 (95%, 91%, 66% i 73%) i Lexus ES (91%, 87%, 90% i 77%).

Vro dobrima sa četiri osvojene zvjezdice su se pokazali Peugeot Rifter i njegovi rođaci Citroën Berlingo i Opel Combo. Sva tri modela su, prema pojedinim kategorijama, ostvarila sljedeće rezultate: zaštita odraslih putnika – 91%, zaštita djece u vozilu – 81%, zaštita drugih ranjivih sudionika u prometu – 58% i sigurnosni sustavi – 68%.

Podijeli:
1