Euro NCAP – 5 zvjezdica za modele Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca i VW Tiguan

Euro NCAP – 5 zvjezdica za modele Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca i VW Tiguan

Posljednja serija Euro NCAP-ovih testova sigurnosti obuhvatila je modele Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca i Volkswagen Tiguan, a svi testirani automobili su ostvarili odličan rezultat od maksimalnih 5 zvjezdica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Alfa Giulia (na slici) je ostvarila 98% bodova u zaštiti odraslih putnika, 81% u zaštiti djece, 71% u zaštiti pješaka te 60 u kategoriji Safety Assist, odnosno u sigurnosnim sustavima potpore vozaču. Seat Ateca je kod odraslih putnika ostvarila 93%, 84% u zaštiti djece te 71, odnosno 60% u zaštiti pješaka, odnosno u Safety Assistu. Volkswagen Tiguan je ostvario 96% u zaštiti odraslih putnika, 84% u zaštiti djece, 72% u kategoriji pješaka te 68 u kategoriji Safety Assist.

Euro NCAP je sva tri modela pohvalio radi vrhunske standardne sigurnosne opreme s kojom će ovi automobili biti opremljeni na svim europskim tržištima, a posebno je istaknut sustav AEB (Autonomous Emergency Braking), odnosno sustav automatskog kočenja koji pomaže pri izbjegavanju sudara s drugim automobilima ili nalete na pješake.

Podijeli:
1