BYD Atto 3 s odličnim položio Euro NCAP test

BYD Atto 3 s odličnim položio Euro NCAP test

Kineski električni SUV, koji se po novome može nabaviti i u Europi, zaradio je pet zvjezdica na standardiziranom crash testu, potvrđujući tako da je potpuno spreman za ovo tržište

Kineski ulazak na europsko tržište električnih automobila mogao bi biti vrlo značajan događaj, budući da vozila iz Kine donose prilično primamljive karakteristike uz prihvatljive cijene. Jedan od prvih proizvođača koji će ozbiljnije “napasti” Europu svojim automobilima je BYD, velika kineska automobilska kompanija. Njihovi modeli već su dostupni u nekim zemljama EU, uz najavu skorog širenja. Red je, stoga, bio i da se njihovi automobili pojave na standardnom Euro NCAP testu sigurnosti. Prvi je tamo stigao kompaktni SUV Atto 3, koji u Europi košta 38.000 eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na crash testu je zaradio punih pet zvjezdica, pokazavši da je spreman uhvatiti se ukoštac s lokalnom konkurencijom. Najvišu ocjenu, 91%, zaradio je sigurnosnim karakteristikama za zaštitu odraslih putnika u vozilu, dok je tek nešto manju, 89%, dobio u kategoriji zaštite djece. Aktivni sustavi sigurnosti i pomoći vozaču ocijenjeni su sa 74%, dok je relativno najniža ocjena dodijeljena u domeni zaštite ranjivih sudionika u promet. Tamo je Atto 3 zaradio ocjenu 69%, što je donekle i očekivano za SUV povišene karoserije – najopasnijim po pješake su proglašeni prednji odbojnik i A-stup.

BYD Atto 3 kompaktni je obiteljski SUV, model koji ulazi u najpopularniji europski segment. Ugrađena blade baterija visoke energetske gustoće daje mu doseg do čak 480 kilometara, a deklarirana snaga elektromotora je 150 kW (200 KS).

YouTube MP3 - Hotmail
1