Audi Q2, Hyundai Ioniq i Ford Edge s odličnim položili Euro NCAP-ove testove

Audi Q2, Hyundai Ioniq i Ford Edge s odličnim položili Euro NCAP-ove testove

Euro NCAP je objavio rezultate posljednje serije sigurnosnih testova za ovu godinu, u kojima je ocijenjena sigurnost modela Audi Q2, Hyundai Ioniq, Ford Edge, Suzuki Ignis, SsangYong Tivoli i XLV, a ostvareni rezultati se kreću između 3 i 5 zvjezdica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Audi Q2, najnoviji crossover iz Ingolstadta, je ocijenjen s maksimalnih pet zvjezdica, s time da je u kategoriji zaštite odraslih putnika ostvario rezultat od 93%, u zaštiti djece 86% te 70% u zaštiti pješaka i u kategoriji sigurnosnih sustava i sustava potpore vozaču.

Hyundai Ioniq, prvi produkcijski model s tri različita pogonska sklopa, također je ostvario maksimalnih pet zvjezdica i to na način da je u spomenutim kategorijama ostvario rezultate od 91, 80, 70 i vrlo visokih 82% bodova u kategoriji sigurnosnih sustava i potpore vozaču.

Sljedeći automobil sa “čistih” pet zvjezdica je Ford Egde koji se još više iskazao u kategoriji sigurnosnih i sustava potpore s ostvarenih 89% bodova, dok je u kategorijama zaštite odraslih, djece te pješaka ostvario 85, 76 i 67% bodova.

Suzuki Ignis je u svojoj osnovnoj verziji ostvario rezultat od svega tri zvjezdice, o ukoliko kupac odabere opcijski sigurnosni paket, rezultat iznosi maksimalnih pet zvjezdica. Dva modela SsangYonga, Tivoli (na slici) i XLV su ostvarila rezultat od tri zvjezdice u osnovnim izvedbama, dok im je opcijski sigurnosni paket donio po jednu zvjezdicu više.

YouTube MP3 - Hotmail
1