Subvencije za zelena vozila kroz koji dan!

Subvencije za zelena vozila kroz koji dan!

Za sada je poznato kako će kupcima na raspolaganju biti čak 541 model vozila raznih prihvatljivih kategorija, a čijom će kupnjom ostvariti mogućnost sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Prošlo je više od mjesec dana kako smo bili na sastanku u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a gdje su nam predstavljene novine u ovogodišnjem Javnom pozivu. Kako doznajemo, u postupku su zadnje pripreme, i već za koji dan objavit će se tekst Javnog poziva u kojem će biti objavljeni svi uvjeti kako možete ostvariti pomoć države pri kupnji energetski učinkovitijih vozila. Time ustvari i počinje lov na 90 milijuna kuna koliko će ove godine biti podijeljeno pravnim i fizičkim osobama za kupnju električnih i hibridnih vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O s obzirom na to da je prijašnjih godina bilo jako puno neiskorištenih sredstava, jer su se mnogi prijavili i po nekoliko puta (na nekoliko članova obitelji), a na kraju kupili eventualno jedno vozilo, odlučeno je promijeniti tijek prijava. Prvi korak u pripremi ovogodišnjeg Poziva bila je prijava zastupnika, odnosno prodavača vozila koji su do prije desetak dana morali prijaviti vozila kakva će biti u mogućnosti isporučiti u narednih devet mjeseci, a kako bi se došlo do što veće iskoristivosti poticaja.

Sukladno tome doznajemo kako će u ovogodišnjem javnom pozivu sudjelovati 45 zastupnika vozila, i to s 86 različitih marki, odnosno brendova vozila. Time dolazimo do 541 modela vozila raznih prihvatljivih kategorija koji će se moći nabaviti uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zastupnici još unose sva prodajna mjesta u sustav tako da još uvijek nema konačne brojke prodajnih mjesta na kojima će se moći obaviti kupnja navedenih vozila.

Podsjetimo, velika razlika u odnosu na dosadašnje godine je što će procedura biti izmijenjena. Nakon objave Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila svi zainteresirani se mogu uputiti kod prodavatelja prijavljenog kod Fonda, a što će biti objavljeno na internetskim stranicama Fonda. Kad se odabere vozilo prodavač će se pobrinuti da imate svu potrebnu dokumentaciju. S tom dokumentacijom će prodavatelj, u ime kupca, napraviti prijavu u aplikaciji Fonda i time napraviti rezervaciju.

U svakom slučaju, budite spremni, pratite stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji će objaviti Javni poziv i sve detalje, odaberite prodavača i vozilo te budite spremni uštedjeti do 70.000 kuna. Sretno!

 

Podijeli:
1