Što donosi sljedeća generacija modela Volkswagen Tiguan?

Što donosi sljedeća generacija modela Volkswagen Tiguan?

Ako vam se sviđa kutijasti izgled VW-ovog SUV/crossovera Tiguan, onda za vas imamo loše vijesti. Naime, britanski AutoExpress javlja, pozivajući se na insajderske izvore kako će sljedeća generacija ovog automobila dobiti osjetno elegantniji oblik, odnosno da će vanjština koketirati s trenutno vrlo popularnim coupe-SUV-ovima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, o Tiguanu Coupe se pričalo i prije nego što je trenutna generacija ovog automobila stigla na tržište, no za sada od toga nije bilo ništa. Spomenuti izvor javlja kako se od te ideje za trenutnu generaciju u potpunosti odustalo. Dobra najava u kojem će smjeru krenuti VW-ovi dizajneri je konceptni model CrossBlue iz 2013. (na slici)

Tako se od noviteta može očekivati nešto niža linja krova otraga, dinamičniji prednji kraj i sl. Unatoč tim kupeovskim izmjenama unutrašnjost tiguana ne bi trebala izgubiti na svojoj praktičnosti. Naime, ponuda prostora unutar kabine se ne bi trebala mijenjati, a isto vrijedi i za prtljažnik.

Novi Tiguan bi na tržušte trebao stići tijekom 2022, a temeljit će se na osvježenoj platformi MQB. Motorizacija će u velikoj mjeri biti prenijeta iz novog Golfa čija bi se premijera trebala održati uskoro. Također, izgledna je i plug-in hibridna verzija.

Na kraju dodajmo kako bi na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu trebala biti predstavljena R izvedba Tiguana.

Podijeli:
1