Sljedeći Renault Clio RS s motorom iz novog Méganea RS

Sljedeći Renault Clio RS s motorom iz novog Méganea RS

Nova peta generacija renaultovog popularnog subkompaktnog modela Clio je već u poodmakloj fazi razvoja, odnosno službena premijera bi se navodno trebala održati već na ovogodišnjem pariškom auto salonu u rujnu, a kako je to već i običaj uz standardnu kupcima će biti dostupna i sportski nastrojena Renaultsport, odnosno RS verzija.

Prema posljednjim saznanjima ta će izvedba, koja će činiti sam vrh ponude Clia, preuzeti 1,8-litreni 4-cilindrični pogonski stroj iz posljednjeg Méganea RS. U potonjem modelu dotični motor razvija snagu od 206 kW, odnosno 28 KS te najveći okretni moment od 390 Nm, a isti pokreće i Alpine A110 gdje razvija snagu od 185 kW, odnosno 252 KS i najveći okretni moment od 320 Nm. Također, ovaj bi motor u budućem Méganeu RS Trophy trebao razvijati snagu od 300 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se tiče samog Clia RS očekuje se da će snaga njegovog motora biti ograničena na oko 225 KS kako bi se ipak učinila značajnija razlika između njega i Méganea. U svakom slučaju radit će se o snažnijem modelu u odnosu na prethodnika koji u snažnijoj Trophy verziji razvija snagu od 220 KS te najveći okretni moment od 260 Nm. Pored novog motora i njegove snage novi će se Clio RS u odnosu na svog prethodnika razlikovati i raznim drugim unaprjeđenjima.

Ako novi Clio uistinu bude predstavljen ove jeseni u Parizu za očekivati je kako će njegova RS verzija na tržište stići u drugoj polovici sljedeće godine, no ne treba iznenaditi niti ako kupcima postane dostupan tek 2020. s obzirom na to koliko se čekalo na novi Mégane RS.

Podijeli:
1