Sljedeći Renault Clio RS s motorom iz novog Méganea RS

Sljedeći Renault Clio RS s motorom iz novog Méganea RS

Nova peta generacija renaultovog popularnog subkompaktnog modela Clio je već u poodmakloj fazi razvoja, odnosno službena premijera bi se navodno trebala održati već na ovogodišnjem pariškom auto salonu u rujnu, a kako je to već i običaj uz standardnu kupcima će biti dostupna i sportski nastrojena Renaultsport, odnosno RS verzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima ta će izvedba, koja će činiti sam vrh ponude Clia, preuzeti 1,8-litreni 4-cilindrični pogonski stroj iz posljednjeg Méganea RS. U potonjem modelu dotični motor razvija snagu od 206 kW, odnosno 28 KS te najveći okretni moment od 390 Nm, a isti pokreće i Alpine A110 gdje razvija snagu od 185 kW, odnosno 252 KS i najveći okretni moment od 320 Nm. Također, ovaj bi motor u budućem Méganeu RS Trophy trebao razvijati snagu od 300 KS.

Što se tiče samog Clia RS očekuje se da će snaga njegovog motora biti ograničena na oko 225 KS kako bi se ipak učinila značajnija razlika između njega i Méganea. U svakom slučaju radit će se o snažnijem modelu u odnosu na prethodnika koji u snažnijoj Trophy verziji razvija snagu od 220 KS te najveći okretni moment od 260 Nm. Pored novog motora i njegove snage novi će se Clio RS u odnosu na svog prethodnika razlikovati i raznim drugim unaprjeđenjima.

Ako novi Clio uistinu bude predstavljen ove jeseni u Parizu za očekivati je kako će njegova RS verzija na tržište stići u drugoj polovici sljedeće godine, no ne treba iznenaditi niti ako kupcima postane dostupan tek 2020. s obzirom na to koliko se čekalo na novi Mégane RS.

Podijeli:
1