Renault uskoro razotkriva šestu generaciju modela Espace

Renault uskoro razotkriva šestu generaciju modela Espace

Novi model nastaje na CMF-CD platformi, koju je već koristio model Austral, a spremaju se izvedbe s 5 i 7 sjedala

Nekoliko je klasa automobila koje je kroz povijest započeo upravo Renault. Mnogo puta ovaj je francuski proizvođač bio ispred vremena te pokrenuo svoje vizije koje su kasnije nastavili i ostali. Tako ove godine slave i 40 godina postojanja modela Espace, a koji je kroz svoje prve četiri generacije bio isključivo veliki monovolumen. Stvari su se počele mijenjati već s trenutno aktualnom petom generacijom, a nastavljaju se i u šestoj. Upravo bi ta šesta generacija trebala biti razotkrivena tijekom ovog proljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sukladno aktualnom trendovima, šesta će generacija modela Espace biti u SUV varijanti. Pored toga, pripremaju se verzije s 5 i 7 sjedala. Espace započinje novo poglavlje u kojem objedinjuje strategiju obnove marke te istovremeno ostaje dosljedan prethodnim generacijama, budući da je prije svega riječ o udobnom, inovativnom i vrhunskom automobilu u Renaultovoj ponudi. Temeljen na Alijansinoj platformi CMF-CD, novi je Espace kao stvoren za duga putovanja te nudi dovoljno mjesta za do 7 osoba. Nije poznato mnogo detalja, no zna se kako će ukupna duljina novog modela biti 472 centimetra.

Najavljujući novi model, Renault je otkrio siluetu, a gdje se igrajući kontrastima svjetla i tame, nagovještava vanjski dizajn i ukupna duljina novog Espacea. Novi Espace krasi atletski dizajn naglašenih ramena, a bočna staklena površina vozila proteže se do samog stražnjeg kraja pa vozilo djeluje posebno vitko i elegantno. Stražnji je kraj namjerno naglašen spojlerom na krovnoj liniji.

Nadalje, odmjerene proporcije nove generacije Espacea oblikovane su u skladu s aktualnim trendovima i svijetom koji se brzo mijenja. Iako kompaktnija za 14 cm, unutrašnjost nove generacije nešto je šira od aktualne. Uključujući treći red sjedala novi je Espace ima kabinu dugu 248 cm. Sve u svemu, novi Espace nasljeđuje karakteristike koje su proslavile njegove prethodnike te jamči udobnost na duljim putovanjima.

YouTube MP3 - Hotmail
1