Renault kreće u napad coupe SUV modelom Rafale

Renault kreće u napad coupe SUV modelom Rafale

Premijera je zakazana za kroz mjesec dana, na 54. Pariškom zrakoplovnom mitingu u Le Bourgetu

Novo iznenađenje stiže nam iz Renaulta. Nakon što je nedavno lansiran SUV modela Austral, sada na red stiže coupe izdanje SUV-a u D-segmentu. Ovo je model koji bi trebao predstavljati sam vrh ponude ovog poznatog francuskog proizvođača. Austral je izvedba SUV-a C-segmenta koja dolazi u izvedbi s 5 sjedala. Uskoro se očekuje novi Espace koji će imati 7 sjedala, dok će Rafale biti u coupeovskom izdanju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vjerujemo kako ste i vi na spomen imena Rafale prvo pomislili na borbene zrakoplove koje je prije dvije godine Vlada Republike Hrvatske odlučila kupiti za potrebe domaćeg vojnog zrakoplovstva. Tako je i ime novog automobila nadahnuto Renaultovim uspjesima ostvarenjima u zraku. Vratimo li se u prošlost, na početak 20. stoljeća, vidjet ćemo poveznicu između Renaulta i zrakoplovstva. U to je vrijeme Renault bio pionir proizvodnje motora s unutarnjim izgaranjem za automobile, ali i za vlakove i zrakoplove. Renault je 1933. preuzeo drugog proizvođača, Caudron, i tako je nastao Caudron-Renault. Svi njihovi zrakoplovi nosili su ime po poznatim vjetrovima. Tako je i C460, trkaći jednosjed namijenjen za rušenje brzinskih rekorda, 1934. preimenovan u Rafale.

Renault se ponovno povezuje sa svojom prošlošću i utjelovljuje karakteristike Caudrona Rafale u novom modelu s vrha ponude. Njegovo ime simbolizira vjetar, baš kao i njegova kamuflirana silueta, koja već na prvi pogled priziva vizije performansi, odvažnosti, uzbuđenja i karaktera. Hrvatska vojska pak nabavlja modele Rafale F3-R. Svjetska premijera novog Renaulta Rafale održat će se 18. lipnja na 54. Pariškom zrakoplovnom mitingu u Le Bourgetu.

YouTube MP3 - Hotmail
1