Redizajnirani Volkswagen Polo je postao maleni, moderan Golf

Redizajnirani Volkswagen Polo je postao maleni, moderan Golf

Prikazano je tek nekoliko fotografija najdojmljivijeg R-Line izdanja, a koji svakako privlači decentnom dinamičnošću i uglađenošću

Prije nekoliko dana najavili smo kako Volkswagen priprema predstavljanje dotjeranog izdanja popularnog modela Polo. Iz tek vrlo šture informacije nije se moglo mnogo nazrijeti koliko novosti donosi, a moramo priznati kako niti nakon predstavljanja ipak ne donosi ništa radikalnog. I dok u Volkswagenu spominju kako je riječ o ‘novo Polu’, riječ je o dizajnerskom dotjerivanju, kao i tehnološkom usavršavanju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prikazane su slike tek najbogatijeg R-Line izdanja koji uz novu plavu boju karoserije djeluje iznimno privlačno. Novi prednji dio vozila na prikazanim slikama djeluje stilski dotjerano. Pored novog izgleda svjetala, koji Polo dizajnerski približavaju Golfu, novost je i LED traka između prednjih svjetala. Ona pomaže Polu da djeluje bogatije i dominantnije, a ujedno doprinosi dojmu šireg vozila. Nova svjetla su i na stražnjem dijelu, a koja upotpunjuju dojam malog Golfa.

Obnovljeni Polo sada donosi LED prednja, ali stražnja svjetla, a vidimo i kako je na bočno strani, na prednjim branicima stavljen amblem R, a koji u ovom slučaju označava R-Line razinu opreme. Ta svijetla osim što su u LED tehnologiji mogu biti i interaktivna. Tada je riječ o IQ.Light LED matrix svjetlima koja, kako mnogi vole reći, noć pretvaraju u dan. Da, dobra su to svjetla koja svakako doprinose i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

Digitalna unutrašnjost

Zavirimo li u putničku kabinu nailazimo na povećanu digitalizaciju. Digital Cockpit donosi digitalnu instrumentnu ploču, a ne treba zaboraviti niti na 8-inčni Infotainment središnji zaslon. Još jedan novi dodatak je središnji zračni jastuk. Smješten na vozačevoj strani sa strane naslona sjedala, ovaj se zračni jastuk otvara prema sredini u slučaju nesreće, i to štiteći vozača i suvozača da ne dođe do međusobnog dodirivanja.

Postoji i niz drugih značajki koje su sada standardno ugrađene. Tu je recimo sustav klimatizacije, audio sustav Composition Media sa 6,5-inčnim zaslonom, Bluetooth sučelje za mobilni telefon, vanjska ogledala koja se mogu električno podešavati i grijati te električni prozori u cijelom vozilu.

Uz to, Polo sada nudi djelomično automatiziranu vožnju u cijelom rasponu brzine zahvaljujući opcijskom sustavu pomoći pri putovanju IQ.Drive. To je samo jedan od primjera kako sada Polo koristi tehnologije koje su prije bile dostupne samo u višim klasama vozila. Opcijski sustav pomoći IQ.Drive Travel Assist okuplja novi prediktivni ACC (prilagodljivi tempomat) i Lane Assist – koji su sada standardni u svakom Polu – kako bi stvorili novi sustav pomoći koji omogućuje djelomično automatiziranu vožnju.

Ne treba zaboraviti kako je u međuvremenu Volkswagen rekonfigurirao pakete sa opreme. Obnovljeni model počinje linijom Polo, na koju se nastavlja Life, pa Style te R-Line. Iako još nemamo službene podatke za pakete opreme u Hrvatskoj, u Volkswagenu napominji kako i početni model dolazi dosta bogatije opremljen. Neke od stavaka sada su LED prednja svjetla, LED stražnja svjetla, višenamjenski upravljač i pomoć pri kretanju.

Druga razina, Life paket donosi dodatne standardne značajke kao što su 15-inčni, a ne 14-inčni kotači, App-Connect, središnji naslon za ruke s dodatnim USB-C priključkom u sredini putničkog prostora i kožne obloge na upravljaču i ručici mjenjača. Kao i Life, dva nova premium paketa opreme, Style i R-Line, slijede nomenklaturu koja je uvedena s trenutnim Golfom. Style i R-Line imaju različite naglaske, ali su na sličnoj razini u smislu svojih specifikacija. Proširena paleta opreme za Polo Style uključuje IQ.Light LED matrix svjetla. Ostale vanjske značajke uključuju prepoznatljiv prednji kraj s prečkama u obliku kroma, LED svjetlima za maglu i 15-inčnim alu felgama Ronda. Također, među proširenim rasponom značajki je i Park Control sustav.

Unutrašnjost donosi nalazi niz dodatnih detalja poput 10,25-inčnog Digital Cockpit Pro (uključujući sliku pozivatelja, Coverflow, prikaz karte i Slide Show), pozadinsko osvjetljenje i 8-inčni Infotainment sustav Ready2Discover koji uključuje App-Connect Wireless . Uz Ready2Discover kupci imaju mogućnost nadogradnje navigacijskog sustava kao značajke na zahtjev.

Samo jedan pogled na individualnu vanjštinu novog Volkswagen Pola R-Line otkriva njegov sportski karakter. Odbojnici se razlikuju od svih ostalih verzija Pola upečatljivim R dizajnom. Stražnji difuzor dolazi u crnoj boji visokog sjaja i to s integriranim ispušnim cijevima kromiranog izgleda. Smještene su u donjem dijelu stražnjeg dijela vozila čime se razlikuje ovo područje od inačica opreme Polo, Life i Style. 16-inčni aluminijski naplatci Valencia standardno su ugrađeni u Polo R-Line. Kao i Polo Style, Polo R-Line dolazi opremljen Info2 sustavom Ready2Discover.

YouTube MP3 - Hotmail
1