Priprema li Lamborghini električnog Urusa?

Priprema li Lamborghini električnog Urusa?

Lamborghinijev Urus jedan je od najatraktivnijih SUV-ova na tržištu i trenutačno njihov daleko najprodavaniji model. Pogoni ga snažan benzinski motor, ali možda tako neće biti zauvijek

Lamborghini Urus spoj je luksuznog sportskog superautomobila i najpopularnijeg oblika automobila današnjice, SUV-a. Kao takav vrlo je brzo postao prodajni hit, pa je u prve dvije godine prodan u više od 10.000 primjeraka i time postao najprodavaniji model ovog talijanskog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osim prepoznatljivog dizajna i visokog luksuza, Urus se diči i snažnim V8 twin-turbo benzinskim motorom radnog obujma od 4 litre i snage 650 KS. No, potonji podaci mogli bi u dogledno vrijeme biti zamijenjeni kilovatima dobivenima iz baterija i elektromotora.

Prvi čovjek dizajnerskog odjela ove kompanije, Mitja Borkert, u razgovoru za portal Drive nedavno je dao naslutiti da je upravo elektrifikacija Urusa u planu. “Prije ili kasnije Urus će prijeći na struju… da budem iskren, regulativa u svijetu i društveno prihvaćanje – trendovi u svakom slučaju idu u tom smjeru. Ne kažem da će Urusov nasljednik sigurno biti električni, ali za ovakvu vrstu automobila elektrifikacija ima više smisla”, izjavio je.

Iz njegovih riječi zaključuje se da Urus u aktualnom izdanju vjerojatno neće dobiti električnu verziju, ali da se u tvornici u mjestu Sant’Agata Bolognese vjerojatno kuha plan za lansiranje električnog SUV-a sportskih karakteristika i visoke klase. Kad je riječ o ostatku ponude, Lamborghini je predan tome da ostane na motorima s unutarnjim izgaranjem dok god to bude moguće s pravne strane. “Danas su ljudi naučeni da V10 motor izaziva emocije, ali mislim da za 40 godina mladi s time neće biti oduševljeni”, izjavio je Borkert.

Podijeli:
1