Premijera nove Mercedes-Benz A klase u Ženevi?

Premijera nove Mercedes-Benz A klase u Ženevi?

Prema posljednjim saznanjima Mercedes privodi kraju razvoj sljedeće generacije A klase te bi se njena premijera navodno mogla održati već sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu. Novi će model navodno biti ponuđen u do osam različitih izvedbi, a u Ženevi bi se vrlo vjerojatno prvo trebao pojaviti klasični hatchback.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svakom slučaju nova će se generacija temeljiti na dorađenoj platformi MFA, a to bi trebalo rezultirati manjim rastom dimenzija ovog automobila kojeg bi trebao karakterizirati uglađeniji i elegantniji dizajn prema uzoru na recentne mercedesove novitete. Na unutrašnjost će pak utjecaj imati nova E klasa, odnosno može se očekivati da će kokpitom dominirati dva veća zaslona, jedan instrumentne ploče, a drugi na vrhu središnje konzole.

Nedugo zatim Mercedes bi trebao predstaviti A klasu u limuzinskoj verziji koja je najavljena studijom Concept A Sedan, a nju će pak godinu dana kasnije slijediti sljedeća generacija modela CLA. Nakon toga se očekuje dolazak tzv. Shooting Brake verzije te sljedeće generacije modela GLA.

Sve spomenute izvedbe će u osnovi dijeliti istu platformu i motorizaciju, dok će vrh ponude činiti AMG A 45 s 2,0-litrenim turbo motorom snage oko 400 KS. U ponudi bi se trebala naći i nešto slabija verzija istog motora snage oko 300 KS.

Uz klasično pokretane modele u ponudi će se svakako naći i plug-in hibridna te u konačnici i u potpunosti električna verzija koja će vjerojatno nositi oznaku EQ A, odnosno biti dio EQ modelne linije.

YouTube MP3 - Hotmail
1