Pininfarina Battista predstavit će se u Goodwoodu

Pininfarina Battista predstavit će se u Goodwoodu

Na poznatom događanju Goodwood Festival of Speed ove će godine biti javnosti predstavljen električni hiperautomobil, "brat blizanac" Rimac Nevere

Sljedećeg se tjedna, od 8. do 11. srpnja, održava ovogodišnje izdanje “festivala brzine” u britanskom Goodwoodu. Prošle godine događanje je otkazano zbog pandemije, no ove će se godine ponovno voziti poznati Hillclimb, utrka po jedinstvenoj stazi kojom će juriti vozila najrazličitijih tipova i vrsta. Osim tradicionalne utrke bit će tu i bogata izložba raznih vrsta automobila prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti autosporta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan dio festivala bit će namijenjen isključivo električnim modelima. Nazvan je Electric Avenue, a na njemu će biti izloženo sve što ima veze s električnim vozilima i povezanom tehnologijom, da bi se posjetiteljima približilo kako će izgledati budućnost mobilnosti. Jedan od atraktivnijih izložaka trebao bi biti i prototip Pininfarininog električnog hiperautomobila Battista.

Kao što znamo, Battista dijeli šasiju i pogonski sklop s Rimčevom Neverom, dok su Talijani na sebe preuzeli dizajn karoserije i ostalih ne-pogonskih detalja.

“Ovaj će hiper GT model, kao i naš cijeli budući asortiman luksuznih električnih automobila ponuditi prekrasan dizajn i mogućnosti personalizacije kakve se očekuju od tvrtke Automobili Pininfarina, s uzbudljivim performansama, pogonom bez emisija i nizom odabranih održivih rješenja u dizajnu i završnoj obradi. Goodwoodov Electric Avenue savršeno je mjesto za predstaviti našu viziju budućnosti luksuza”, poručio je CEO tvrtke Per Svantesson.

Podijeli:
1