Osim limuzina, Lucid najavljuje i električni SUV

Osim limuzina, Lucid najavljuje i električni SUV

Američki proizvođač električnih automobila Lucid do sada se bavio isključivo limuzinama i mnogi su ga vidjeli kao konkurenta Tesli. Kako bi im mogli konkurirati na više polja, sada planiraju i SUV model

Nekoliko nedavnih poteza američke kompanije Lucid pokazuje kako se zaista žele pozicionirati kao najozbiljniji konkurent Tesli u području električnih automobila. Prvo su najavili Lucid Air Sapphire, poboljšani luksuzni model limuzine s tehničkim karakteristikama boljima od Teslinog Modela S Plaid, pa su potom najavili i snižavanje cijena svojeg ulaznog modela Lucid Air Pure, za oko 5.000 dolara. Time prate nedavna Teslina pojeftinjenja, a sada su nagovijestili i da će ih do sljedeće godine “napasti” i u SUV segmentu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ambiciozne najave

Lucid Gravity koncept je njihovog prvog električnog modela, koji neće po obliku biti limuzina, već ultraluksuzni SUV visokih performansi. Bit će, kažu, namijenjen kako gradskoj, tako i sportskoj i avanturističkoj vožnji. Okretan, “pametan” i prostran, sa sedam sjedala i raskošnim prostorom za prtljagu trebao bi ovaj model biti i vrlo praktičan i svestran.

Iz kompanije ne štede na komplimentima za svoju novu kreaciju, čijih 30-ak prototipa trenutačno testiraju na cestama. Kažu da će donijeti sportski zračni ovjes, mogućnost reverzibilnog punjenja, ali i najveći doseg na tržištu (nadmašit će ga, navodno, tek njihov Lucid Air). Gravity će odlikovati i “najbolja aerodinamika na svijetu”, nova generacija “staklenog kokpita” i moćni motori, koji će moći povući i velike i teške prikolice.

Sve ovo u premijeri bismo trebali vidjeti do kraja ove godine, kada će biti otvorena i knjiga narudžbi. Prve isporuke očekuju se tijekom sljedeće godine. Kad je riječ o cijeni, ona će zasigurno biti viša od 100.000 dolara.

YouTube MP3 - Hotmail
1