Novi Volkswagen Golf stiže za dvije godine

Novi Volkswagen Golf stiže za dvije godine

Britanski AutoExpress tvrdi kako ima posljednje insajderske informacije o sljedećoj generaciji volkswagenovog Golfa koji bi unatoč skorom lansiranju I.D. linije električno pokretanih automobila trebao ostati tzv. core, odnosno osnovni model VW-ove ponude. Inače, spomenuti izvor tvrdi da će nova generacija Golfa na tržište stići tijekom 2019, dakle ste godine kada se očekuje i prvi I.D.

Kako se od Golfa i može očekivati nova, osma generacija se neće previše odmaknuti od trenutnog modela kada je riječ o dizajnu. Radit će se o tzv. evoluciji linija i značajki sedmice s naglaskom na povećanju elegancije i premium dojma vozila. Interijer će pak proći kroz mnogo drastičnije izmjene, a najuočljivija novost će biti činjenica da će digitalni zasloni zamijeniti većinu klasičnih fizičkih prekidača. Također, digitalna instrumentna ploča bi mogla postati dio standardne opreme.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Golf će se temeljiti na dorađenoj verziji modularne MQB platforme, a navodno će tim i drugim doradama masa vozila biti snižena za oko 70 kg. Osnovu motorizacije će činiti 1,5-litreni turbo benzinski i dizelski motori. Nadalje, ovaj će automobil dobiti novi 48-voltni električni sustav koji će biti osnova tzv. blagog hibridnog pogona, a u ponudi će se naći i plug-in hibridni GTE.

Električni e-Golf pak neće dobiti izravnog nasljednika jer će njegovu ulogu preuzeti model iz I.D. linije. Dakako, u ponudi će se svakako naći GTI i R verzije snage oko 250 i 350 KS.

Podijeli:
1