Novi Volkswagen Golf stiže za dvije godine

Novi Volkswagen Golf stiže za dvije godine

Britanski AutoExpress tvrdi kako ima posljednje insajderske informacije o sljedećoj generaciji volkswagenovog Golfa koji bi unatoč skorom lansiranju I.D. linije električno pokretanih automobila trebao ostati tzv. core, odnosno osnovni model VW-ove ponude. Inače, spomenuti izvor tvrdi da će nova generacija Golfa na tržište stići tijekom 2019, dakle ste godine kada se očekuje i prvi I.D.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se od Golfa i može očekivati nova, osma generacija se neće previše odmaknuti od trenutnog modela kada je riječ o dizajnu. Radit će se o tzv. evoluciji linija i značajki sedmice s naglaskom na povećanju elegancije i premium dojma vozila. Interijer će pak proći kroz mnogo drastičnije izmjene, a najuočljivija novost će biti činjenica da će digitalni zasloni zamijeniti većinu klasičnih fizičkih prekidača. Također, digitalna instrumentna ploča bi mogla postati dio standardne opreme.

Novi Golf će se temeljiti na dorađenoj verziji modularne MQB platforme, a navodno će tim i drugim doradama masa vozila biti snižena za oko 70 kg. Osnovu motorizacije će činiti 1,5-litreni turbo benzinski i dizelski motori. Nadalje, ovaj će automobil dobiti novi 48-voltni električni sustav koji će biti osnova tzv. blagog hibridnog pogona, a u ponudi će se naći i plug-in hibridni GTE.

Električni e-Golf pak neće dobiti izravnog nasljednika jer će njegovu ulogu preuzeti model iz I.D. linije. Dakako, u ponudi će se svakako naći GTI i R verzije snage oko 250 i 350 KS.

Podijeli:
1