Novi Audi A8 – zaboravite na oštećeni kolnik

Novi Audi A8 – zaboravite na oštećeni kolnik

Pogađate, Audi je objavio još jedan teaser nove generacije modela A8, a u ovom video zapisu proizvođač iz Ingolstadta skreće pažnju na novi aktivni ovjes koji će činiti dio opreme predvodnika njegove ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj elektromehanički ovjes je dijelom moguć i zbog ugradnje 48-voltnog električnog sustava s kojim je opremljena nova audijeva osmica. Nadalje, ovaj sustav je uparen s prednjom kamerom i senzorima koji detektiraju oštećenja na kolniku, poput rupa i sl. te automatski u tzv. real-timeu prilagođava rad ovjesa na svakom pojedinom kotaču za maksimalnu udobnost i sigurnost.

Sustav je navodno toliko napredan i učinkovit da gotovo u potpunosti eliminira vibracije unutar putničke kabine. Svakako vrijedi spomenuti i da će se prednosti ovog sustava pokazati i prilikom brže vožnje zavojima, pri naglom kočenju i sl. pa čak i u slučaju neizbježnog sudara pri kojem će podići vozilo za 80 mm što će prebaciti većinu udara na najsžanije dijelove vozila. Recimo i da će vozna svojstva općenito poboljšati i upotreba sustava upravljanja na stražnjim kotačima.

Podsjetimo, novi A8 će biti predstavljen u Barceloni 11. srpnja, a o tada vjerojatno možemo očekivati
još koji teaser. Prethodne pogledajte ovdje i ovdje.

YouTube MP3 - Hotmail
1