Mini pred velikim promjenama

Mini pred velikim promjenama

Prema posljednjim saznanjima BMW će u skoroj budućnosti Miniju dati nešto veću slobodu, odnosno zasebnu platformu na kojoj će se temeljiti budući noviteti ove britanske marke te se na taj način dodatno odvojiti o BMW-ove ponude. Jedan od prvih i glavnih modela u novoj ponudi će navodno nositi naziv Metro Runner i bit će riječ o “automobilu namijenjenom gradovima sutrašnjice.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od glavnih razloga ovakvog poteza je navodno procjena BMW-ovog vodstva kako razina profitabilnosti Minija ne opravdava upotrebu nove BMW-ove platforme FAAR koja će činiti osnovu sljedeće generacije BMW-ovih modela s pogonom na prednje kotače. U BMW-u su pokušali postići dogovor s Toyotom oko zajedničkog razvoja nove platforme za mala gradska vozila, no kada to nije uspjelo okrenuli su se kineskom Greta Wallu koji bi trebao biti glavni partner kada je riječ o budućim minijevim modelima.

Dakle, Metro Runner će biti prvi novitet koji će se temeljiti na novoj platformi i radit će se o najmanjem modelu u ponudi čiji se dolazak na tržište očekuje do 2023. Nedugo nakon njega će stići Metro Cruiser koji će zamijeniti Clubmana, a zatim će doći i Metro Adventurer koji će biti zamjena za Countrymana.

Mini Convertible će biti izostavljen iz buduće ponude, a treba reći i da će se ovi modeli, prema navodima Automobile Magazinea navodno proizvoditi u Kini.

Podijeli:
1