Mercedes-Benz – rendgenom do veće sigurnosti

Mercedes-Benz – rendgenom do veće sigurnosti

Mercedes je potvrdio kako je započeo s korištenjem rendgena prilikom crash testova svojih vozila, a sve dakako u cilju povećanja sigurnosti vozača i putnika. Naime, inside look na to kako sudar djeluje na konstrukciju automobila bi vrlo lako mogao povećati sigurnost mercedesovih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za razliku od rendgena s kojim smo svi više-manje dobro upoznati gdje pacijent tijekom postupka mora mirovati Mercedes koristi tehnologiju koja omogućuje primjenu dok je automobil u pokretu, a čini se da je kvaliteta konačne fotografije poprilično visoka.

U Mercedesu kažu da će podaci prikupljeni na ovaj način omogućiti povećanje preciznosti kompjuterskih simulacija kako sudar djeluje na automobil, a u virtualnom svijetu Mercedes može nebrojeno puta ponoviti sudar te optimizirati svaki dio vozila.

Također, u Mercedesu rade na razvoju preciznijeg virtualnog modela čovjeka. Naime, Nijemci pokušavaju vjernije replicirati prirodne pokrete što će također pripomoći usavršavanju automobila i raznih sustava nego što je slučaj s klasičnom lutkom.

Primjena rezultata ovih istraživanja se može očekivati vrlo brzo na sljedećoj generaciji mercedesovih vozila.

1