Mazda u Tokiju predstavlja dva nova koncepta

Mazda u Tokiju predstavlja dva nova koncepta

Mazda je službeno potvrdila kako će na predstojećem tokijskom auto salonu krajem ovog mjeseca predstaviti dva nova konceptna modela.

Prva studija je sportski nastrojena elegantna limuzina koju proizvođač opisuje kao “daljnji razvoj vizije globalno prihvaćenog KODO dizajna”. Podsjetimo, riječ je o trenutnom mazdinom dizajnerskom izričaju koji karakterizira sadašnje modele ovog japanskog proizvođača. Mnogi vjeruju kako će ovaj model Mazdi poslužiti kao još jedna najava budućeg RX-8, no potvrda takvih navoda za sada nema.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugi konceptni model je možda još i zanimljiviji. Naime, za njega znamo da najavljuje buduću generaciju jednog produkcijskog modela. Točnije, druga studija je najava za sljedeću Mazdu3. Proizvođač ovaj model opisuje kao “kompaktni hatchback koji spaja sljedeću generaciju dizajna i tehnologije”, a pokretat će ga novi SkyActiv-X benzinski motor.

Iz Mazde su još poručili kako će ovogodišnji nastup u Tokiju označiti početak nove ere za Mazdu, a razlog tome je činjenica kako tamo biti predstavljeni dizajn i tehnologija koji će definirati sljedeću generaciju mazdinih vozila.

Trenutno nema službenih informacija o očekivanim premijerama vezanim uz rotacijski motor ili konceptni model RX-Vision koji je navodno u Tokiju trebao dobiti svoju novu verziju. Dakako, moguće je da tu ulogu preuzme gore spomenuta limuzina.

Podijeli:
1