Mazda u Tokiju predstavlja dva nova koncepta

Mazda u Tokiju predstavlja dva nova koncepta

Mazda je službeno potvrdila kako će na predstojećem tokijskom auto salonu krajem ovog mjeseca predstaviti dva nova konceptna modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prva studija je sportski nastrojena elegantna limuzina koju proizvođač opisuje kao “daljnji razvoj vizije globalno prihvaćenog KODO dizajna”. Podsjetimo, riječ je o trenutnom mazdinom dizajnerskom izričaju koji karakterizira sadašnje modele ovog japanskog proizvođača. Mnogi vjeruju kako će ovaj model Mazdi poslužiti kao još jedna najava budućeg RX-8, no potvrda takvih navoda za sada nema.

Drugi konceptni model je možda još i zanimljiviji. Naime, za njega znamo da najavljuje buduću generaciju jednog produkcijskog modela. Točnije, druga studija je najava za sljedeću Mazdu3. Proizvođač ovaj model opisuje kao “kompaktni hatchback koji spaja sljedeću generaciju dizajna i tehnologije”, a pokretat će ga novi SkyActiv-X benzinski motor.

Iz Mazde su još poručili kako će ovogodišnji nastup u Tokiju označiti početak nove ere za Mazdu, a razlog tome je činjenica kako tamo biti predstavljeni dizajn i tehnologija koji će definirati sljedeću generaciju mazdinih vozila.

Trenutno nema službenih informacija o očekivanim premijerama vezanim uz rotacijski motor ili konceptni model RX-Vision koji je navodno u Tokiju trebao dobiti svoju novu verziju. Dakako, moguće je da tu ulogu preuzme gore spomenuta limuzina.

Podijeli:
1