Mazda potvrdila novi koncept s rotacijskim motorom

Mazda potvrdila novi koncept s rotacijskim motorom

Mazda je i službeno potvrdila ranija nagađanja kako će ove jeseni u Tokiju na tamošnjem auto salonu predstaviti model s rotacijskim, odnosno Wankel motorom. Iako su neki nagađali kako bi se moglo raditi o produkcijskom modelu tome neće biti tako, već će biti riječ o studiji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S druge strane ljubitelji Wankel motora mogu biti zadovoljni činjenicom da će u Mazdi tom premijerom potvrditi kako i dalje rade na razvoju sljedeće generacije rotacijskih motora te kako bi u konačnici na tržište ipak mogao stići tako pokretan automobil s mazdinom značkom.

Naime, za pretpostaviti je da u Mazdi ne rade na konceptnim modelima, poput RX -Vision (na slici) i ovog novitet bez namjere da u konačnici na tržište stigne i njihov produkcijski nastavak. Također, od nekolicine vodećih mazdinih ljudi se također moglo čuti kako imaju istinsku želju i namjeru kupcima ponuditi model s rotacijskim motorom.

Koliko je za sada poznato tokijski novitet bi trebao predstavljati daljnju evoluciju spomenutog RX-Visiona predstavljenog 2015, a isti će biti i dio obilježavanja pedesete obljetnice pojave ove vrste pogonskog stroja s unutrašnjim izgaranjem. Na kraju dodajmo kako bi produkcijski model mogao na tržište stići tijekom 2020. kada će Mazda proslaviti svoj stoti rođendan.

Više bi trebali znati nakon tokijske premijere krajem listopada.

Podijeli:
1