LG razvio AI platformu koja će zamijeniti fizičku procjenu pouzdanosti komponenti

LG razvio AI platformu koja će zamijeniti fizičku procjenu pouzdanosti komponenti

LG Electronics je u suradnji s Altairom, globalnim pružateljem rješenja u području računalne znanosti i umjetne inteligencije (AI), razvio platformu za validaciju umjetne inteligencije koja pruža kvalitetniju procjenu pouzdanosti komponenti vozila. Integracija te tehnologije digitalne transformacije u razvojni proces omogućava LG-u da svjetskim proizvođačima automobila pruži napredna infotainment rješenja najviše kvalitete i pouzdanosti

Do sada se proces koji se koristio za razvoj naprednih komponenti vozila u potpunosti oslanjao na fizičko testiranje, a svi rezultati ispitivanja bili su ručno potvrđivani. LG-eva testiranja i verifikacije od nedavno su digitalizirani, što će se pozitivno odraziti ne samo u pogledu troškova i vremenske učinkovitosti, već i u smislu pouzdanosti podataka i proizvoda.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova platforma sposobna je točno predvidjeti i izmjeriti performanse proizvoda od najranijih faza procesa validacije dizajna, a koristi algoritam strojnog učenja za izvođenje analize vremenskih nizova, vizualizacije analize podataka i raznih drugih funkcija koje dodatno unaprjeđuju već uhodani LG-ev sustav provjere komponenti.

Detaljna izvješća koja proizvodi LG-eva nova platforma za validaciju obuhvaćaju testiranje razvoja komponenti vozila i podršku za automatski prijenos podataka, a omogućit će tvrtki procjenu kvalitete proizvoda koji se tek trebaju komercijalizirati s daleko višim stupnjem preciznosti. Kroz kontinuiranu blisku suradnju LG-a i Altaira očekuje se da će napredna platforma osigurati stopu pouzdanosti proizvoda od 90 posto ili više.

Povećavajući učinkovitost u ključnim područjima, nova je platforma sposobna provoditi više testova, analizirati rezultate tih testova i pružiti niz značajnih pokazatelja učinka. LG će, između ostalog, proširiti implementaciju AI tehnologije u različitim procesima, od planiranja proizvoda do masovne proizvodnje.

„LG je predan digitalnoj transformaciji u globalnom poslovanju i korištenju najnovijih DX tehnologija za poboljšanje svojih istraživačkih i razvojnih sposobnosti te postizanje optimalnog upravljanja resursima“, izjavio je Eun Seok-hyun, predsjednik kompanije LG Vehicle component Solutions (VS). „Nova AI platforma za potvrdu značajan je pomak u digitalizaciji poslovanja s automobilskim dijelovima, gdje je pouzdanost jedna od najvažnijih stavki.“

1