Lexus dodatno digitalizirao model Lexus ES

Lexus dodatno digitalizirao model Lexus ES

Nekoliko opcija digitalizacije pridodano je najpopularnijoj Lexusovoj limuzini na tržištu, kao što su glasovni asistent, navigacija u oblaku te kontrola klimatizacije pomoću mobilne aplikacije

Na limuzini više srednje klase Lexus ES uvedena su određena poboljšanja za modelsku godinu 2023., objavljeno je iz Lexusa. Sitne preinake u putničkom prostoru pružaju više mogućnosti povezivanja, što je najvažnije kupcima iz premium segmenta automobila, a na većini tržišta u ponudi će biti i model s novom razinom opreme F SPORT Design.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Navigacija u oblaku

Prvi put na tržište plasiran 2018. godine i redizajniran 2021. godine, model ES najpopularnija je Lexusova limuzina, jednako privlačan poslovnim korisnicima i fizičkim osobama. Prije svega istaknimo novi multimedijski sustav, dizajniran za lakši pristup informacijama, komunikaciju i upotrebu zabavnih sadržaja. Nove značajke uključuju mogućnost bežičnog povezivanja s pametnim telefonom putem sustava Apple CarPlay (ili putem žičane veze za sustav Android Auto), navigaciju u oblaku i prepoznavanje glasovnih naredbi.

Navigacija u oblaku omogućuje pristup informacijama o stanju na cestama i u prometu u stvarnom vremenu, što omogućuje lakše planiranje putovanja i izbjegavanje gužvi, ali i pristup informacijama o lokalnim cijenama goriva i parkingu.

Hey Lexus

Novi ES sad dolazi s ugrađenim glasovnim asistentom “Hey Lexus” koji reagira na glasovne naredbe i omogućuje jednostavnije uspostavljanje telefonskih poziva, upravljanje zvukom i klimatizacijom te surfanje internetom. Prepoznaje 19 različitih europskih jezika, a može prepoznati i odgovarati na informativne komentare.

Dodane su i nove mogućnosti povezivanja nadogradnjom podatkovnog komunikacijskog modula DCM , pa vozilo može komunicirati s mobilnim mrežama i Internetom, a omogućeno povezivanje sa sustavom e-Care. Radi se o usluzi putem koje vozači mogu dobiti savjete, a u rijetkim slučajevima kvara i dijagnostičke podatke o vozilu. Putem sustava e-Care Health Check Report Lexus non-stop prati parametre vozila i šalje zabilježene podatke distributerima. Tako distributer kojeg vlasnik odabere može kontaktirati s vlasnikom i zakazati termin za servis u idealnom intervalu.

Mobilna aplikacija

Nadogradnjom modula DCM vlasnicima je također omogućen daljinski pristup vozilu ES putem mobilne aplikacije Lexus Link. Na taj način mogu na daljinu otključati ili zaključati vrata, uključiti svjetla upozorenja i namjestiti postavke klimatizacije ili grijanja prije ulaska u automobil.

Još jedan detalj: tamo gdje su u kabini ranije bila dva USB-A priključka i jedan dodatni ulaz sada je jedan USB-A priključak za reproduciranje zvučnih zapis u visokoj rezoluciji s vanjskih uređaja i jedan USB-C priključak za punjenje tih uređaja.

Proizvodnja modela Lexus ES, modelska godina 2023., započinje u kolovozu.

Podijeli:
1