Lamborhgini najavio električni GT četverosjed Lanzador

Lamborhgini najavio električni GT četverosjed Lanzador

Kultna talijanska marka obilježava 60. obljetnicu postojanja najavom svojeg prvog potpuno električnog modela, luksuznog sportskog i povišenog GT modela s četiri sjedala, snage preko 1.300 KS

Dugo se očekivala najava prvog potpuno električnog Lamborghinija, a nakon predstavljanja na Monterey Car Weeku postalo je jasno da ćemo na njegovu pojavu na cesti morati čekati još nekoliko godina. Lamborghini Lanzador novi je koncept budućeg 100% električnog vozila, koje oblikom i namjenom spaja visoke performanse novog modela Revuelto sa svestranošću Urusa, kažu Talijani, pa najavljuju prostrani GT model, s prostorom za 4 osobe, povišenog stava, ali i nepogrešivog “Lambo” dizajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lanzador će pogoniti dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini, a ukupna će im snaga biti preko jednog megavata (1.341 KS). Za bateriju kažu samo kako će se oslanjati na novu generaciju tehnologije i da će osigurati “dug doseg”. Ono na što je pri predstavljanju stavljen naglasak jest činjenica da će ovo ostati Lamborghini kakvoga njegovi kupci poznaju i vole, bez kompromisa kada je riječ o snazi, performansama i užitku vožnje.

Bit će tu aktivna aerodinamika, novo iskustvo infotainmenta, luksuzni interijer načinjen od održivih materijala i općenito “DNK” prenesen iz poznatih aktualnih modela marke. I to je otprilike sve što su o novom modelu objavili, uz napomenu da će u proizvodnju Lanzador ući tek 2028. godine.

Inače, objavljeno je i da je u godinu svoje 60. obljetnice postojanja kompanija ušla s povijesnim rekordom – u prvih šest mjeseci 2023. godine isporučili su čak 5.341 vozila, 251 više nego u istom razdoblju lani. Urus im je i dalje najprodavaniji model, s 3.241 primjerkom, a slijedi ga Huracán. Oba su, kažu, rasprodana do kraja planirane proizvodnje, a kompanija ulazi u novi investicijski ciklus, u kojem će uložiti 1,9 milijardi eura u obnovu i elektrifikaciju asortimana do 2028., što je i najveće ulaganje u njihovoj povijesti.

YouTube MP3 - Hotmail
1