Kia na salonu IAA Mobility u znaku elektrifikacije

Kia na salonu IAA Mobility u znaku elektrifikacije

Kia će na salonu IAA u Münchenu, koji se do pandemije koronavirusa u nešto drugačijem formatu bijenalno održavao u Frankfurtu, predstavit novosti na području elektrifikacije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Globalna premijera  plug-in hibridne izvedbe novog Sportagea
Na ovom salonu, koji je ove godine nakon promjene lokacije po prvi put namijenjen mobilnosti i trajat će od 7. do 12. rujna, globalnu premijeru doživjet će plug-in hibridna izvedba potpuno novog Kia Sportagea (PHEV).

Prva europska izvedba Sportagea u 28-godišnjoj povijesti ovog modela
Plug-in hibridni Sportage temelji se na prvoj europskoj izvedbi Sportagea u 28-godišnjoj povijesti ovog vrlo uspješnog modela. Sportage PHEV privlačit će ljude koji žele prijeći na struju, a ujedno uživati u praktičnosti i obliku novog urbanog sportskog terenca. PHEV izvedbu pokreće 1,6-litreni T-GDI motor, elektromotor s trajnim magnetom s kapacitetom od 66,9 kW i litij-ionski polimerni baterijski sklop kapaciteta od 13,8 kWh.

Europska premijera Kijinog isključivo električnog vozila EV6
Kia će na salonu prvi put predstavit model EV6, utjelovljenje nove Kije. Visokotehnološki BEV razvijen je s ciljem uklanjanja svih prepreka koje sprječavaju masovniji prelazak na struju. EV6 nudit će vrlo brzo punjenje, pristup do razgranate mreže punionica, impresivno dug domet i najprostraniju unutrašnjost u svom razredu. EV6 će kupcima omogućavat najbolje iskustvo električnog vozila, koji će po pitanju troškova vlasništva i pristupačnosti biti ravnopravan benzinskom ili dizelskom vozilu, ali s puno manjim ugljičnim otiskom.

Posjetitelji salona IAA Mobility moći će izbliza upoznati novi Sportage i EV6
Posjetitelji salona IAA Mobility moći će pogledat Kijin izložbeni prostor na Odeonsplatzu, gdje će zahvaljujući virtualnoj realnosti (VR) temeljito isprobati EV6 te naravno izbliza upoznati novi Sportage PHEV i novi EV6.

YouTube MP3 - Hotmail
1