Kia 2025. godine pokreće proizvodnju električnih vozila u SAD-u

Kia 2025. godine pokreće proizvodnju električnih vozila u SAD-u

Na nedavnoj svečanosti povodom početka izgradnje tvornice Hyundai Motor Group Metaplant (HMGMA) iz korporacije Kia potvrdili su kako je početak proizvodnje električnih vozila Kia predviđen u prvoj polovici 2025. godine, u namjenskom pogonu za proizvodnju električnih vozila (EV) i baterija u Savannahu (Georgia)

Korporacija Kia, koja predstavlja najdinamičniji dio petog najvećeg proizvođača automobila na svijetu, 2006. godine realizirala je jednu od najvećih stranih investicija u povijesti američke savezne države Georgia. Zahvaljujući tom najsuvremenijem proizvodnom pogonu u West Pointu tamo proizvedena vozila predstavljaju skoro 40 posto ukupne prodaje Kije u SAD. Vrijedi napomenuti da je Kia u SAD od 2009. godine proizvela više od 3,8 milijuna vozila

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U SAD proizvod se modeli Telluride, Sorento, Sportage i K5

U tvornici Kia Georgia inače sastavljaju sportske terence Telluride, Sorento i Sportage te limuzinu K5, a čak 90 posto tih vozila proda se na američkom tržištu na kojem je 750 prodajnih zastupnika za vozila Kia.

Nova tvornica zapošljavat će više od 8.100 ljudi

Nova tvornica bi u narednim godinama trebala zapošljavati više od 8.100 ljudi, jer u skupini koju pored Kije i Hyundaija čini i treća sestrinska marka Genesis, žele uspostaviti stabilan lanac opskrbe za baterije i druge komponente za električna vozila u SAD.

YouTube MP3 - Hotmail
1