Kako riješiti problem kupovine auto osiguranja u izolaciji?

Kako riješiti problem kupovine auto osiguranja u izolaciji?
tekst: sponzorirani tekst

Veliki vodič za sve vozače u doba pandemije

U Hrvatskoj su na snagu stupile najrigoroznije mjere do sada u obrani od koronavirusa i trajat će najmanje 30 dana. Ljudi su pozvani da ostaju u svojim domovima i izbjegavaju bilo kakve socijalne kontakte. U nesvakidašnjoj situaciji poput ove, osobni automobil je od velike važnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, mnogi su se našli u situaciji da moraju ili produljiti auto osiguranje ili kupiti novo. I kako sada poštivati preporuke liječnika, ali i riješiti problem auto osiguranja bez izlaska iz doma i kontakata s drugim ljudima?

Što je e-polica auto osiguranja i kako ju kupiti online?

E-polica je digitalna verzija auto osiguranja koja omogućava provjeru postojanja police obveznog auto osiguranja prilikom registracije vozila. U stanici za tehnički pregled nećete morati nositi sa sobom klasičnu“papirnatu” policu.

– Ako posjedujete e-policu auto osiguranja, nije potrebno imati policu u papirnatom obliku. Digitalna polica vrijedi jednako kao i papirnata te je prihvaćena u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj pa je dovoljno imati dokument na mobitelu. – savjetuje Bruno Fabo, voditelji prodaje osiguranja kompare.hr

Također, u slučaju zaustavljanja policije, biti će dovoljno da policu osiguranja imate na mobitelu i da ju na upit policije i pokažete.

Online kupovina digitalne police auto osiguranja kao rješenje za produljenje police u doba korone

Online kupnju i plaćanje online bankarstvom prepoznala je i Svjetska zdravstvena organizacija kao jedan od sigurnosnih postupaka u borbi protiv koronavirusa. Koliko je sigurno kupiti auto osiguranje i kako odabrati najbolju policu s obzirom na smanjeni broj prodajnih mjesta i poziv na izbjegavanje društvenih kontakata?

– Uslugu ugovaranja e-police auto osiguranja u potpunosti smo učinili sigurnom i besplatnom za sve naše kupce. Naime, naša usluga podrazumijeva da dodira s prodajnim agentom nema, već su naši agenti dostupni putem telefona od 08 do 20 sati, a digitalna polica umjesto papirnate verzije odmah stiže na vaš email. Ovo je najbrži i najsigurniji način kupnje auto osiguranja, te je mogućnost zaraze i izlaganja rizicima jednaka nuli. – ističe Nikša Tomulić, direktor kompare.hr

VEZANI ČLANCI

> Osiguratelji pokrenuli projekt digitalne police osiguranja od AO

Rast online prodaje auto osiguranja

Prodaja e-police auto osiguranja je u blagom porastu. U 2020. sklopljeno je 339.358 polica odnosno 24.246 polica (7.69%) više nego prethodne godine. Unatoč izazovima s kojima se susreću, iz kompare.hr poručuju:

– Istina je da je online prodaja auto osiguranja porastu, no i rad od kuće za sve zaposlene produžen je na neodređeni rok. Zdravlje zaposlenika i njihovih obitelji, kao i sigurnost svih naših kupaca i zajednice sada su na prvom mjestu. Osim što imamo svakodnevne 15-minutne sastanke o zdravstvenoj sigurnosti i trenutnim potrebama naših kompareovaca, svim našim kupcima zabrinutim zbog širenja koronavirusa pružamo 100% sigurno ugovaranje auto osiguranja iz topline njihovog doma. U suštini, jednako brinemo za zaposlenike kao i za kupce. – kažu u kompare.hr

Prednost online kupovine pred klasičnim ugovaranjem police auto osiguranja
Klasični oblik ugovaranja Online oblik ugovaranja e-police
Sastanak s prodajnim agentom Telefonski poziv kompare.hr agenata
Zahtijeva nekoliko sati i izlazak iz kuće Nekoliko minuta online kupnje iz vlastitog doma
Ponuda jednog osiguravajućeg društva Izbor cijena 10 osiguravajućih kuća i odabir ponude koja vam najviše odgovara
Papirnata polica osiguranja 100% valjana i zakonska e-polica u digitalnom obliku
Plaćanje karticom ili gotovinom Plaćanje karticama bez naknade do 12 rata ili internet bankarstvom

Najčešća pitanja i odgovori

Što ako kupim policu auto osiguranja, a ne stignem na vrijeme obaviti tehnički pregled?

– Svakodnevno primamo upite građana o tome što se događa u slučaju ako kupe policu auto osiguranja, a zbog samoizolacije ne stignu obaviti tehnički pregled na vrijeme. No, svima poručujemo da ne brinu. Ako kupite osiguranje prije nego stignete obaviti tehnički pregled, naši će agenti upisati početak trajanja nove police osiguranja na točan datum i sat isteka stare police osiguranja. Na taj način vaša će nova polica biti aktivna i zakonita točno u vremenu isteka stare police, bez obzira stignete li ili ne obaviti tehnički pregled vozila na vrijeme. – javljaju iz kompare.hr

Je li potrebno imati papirnatu verziju police?

Ako posjedujete e-policu auto osiguranja, nije potrebno imati policu u papirnatom obliku. Digitalna polica vrijedi jednako kao i papirnata te je prihvaćena u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj pa je dovoljno imati dokument na mobitelu.

Što ako me zaustavi policija?

Sada će, naime, biti dovoljno da dokument police osiguranja imate na mobitelu i da ga na upit policije i pokažete.

Koje dokaze o sklopljenom auto osiguranju mogu imati prilikom upravljanja vozilom?

  • Važeću prometnu dozvolu (s ovjerenim produljenjem),
  • Važeći znak/naljepnicu kojom se označava rok važenja tehničkog pregleda,
  • Elektronički ispis police osiguranja od automobilske odgovornosti.

Vozač prilikom provjere ne treba djelatniku MUP-a predočiti originalnu policu osiguranja.

Kako policija i stranice za tehnički pregled znaju za moju ugovorenu policu?

U digitaliziranoj verziji, nakon što ugovorite policu osiguranja, osiguravajuće društvo šalje je u bazu podataka Centra za vozila Hrvatska (CVH-a) te u tvrtke zadužene za tehničke preglede i registraciju vozila. Podatak o registraciji vozila CVH će proslijediti MUP-u, a informaciju o vašoj polici osiguranja svim osiguravajućim kućama.

Koji je zakonski rok za produljenje osiguranja vozila?

Po zakonu možeš kupiti osiguranje 30 dana prije isteka postojećeg.

Koje su kazne za vožnju neosiguranog vozila?

Kazne za vožnju neosiguranog vozila od 5.000 – 15.000 kn + 50.000 kn ako osoba skrivi prometnu nesreću. U ovaj iznos se dodaje i iznos napravljene štete.

Što ako neosiguranim vozilom skrivim prometnu nesreću?

Tada kazne mogu dosegnuti čak i 50 tisuća kuna, a u spomenuti iznos nije uračunata odšteta.

Kako kupiti e-policu?

Proces kupnje e-police auto osiguranja na kompare.hr teče u dva jednostavna koraka:

  1. Odaberite informativni izračun.

Upišite svoje podatke u naš kalkulator, a mi ćemo za vas automatski izvršiti provjeru bonusa, podataka o vozilu i izračunati cijenu osiguranja za 10 osiguravajućih kuća. Sve informacije možeš saznati prilikom poziva našeg savjetnika.

  1. Online kupovina e-police

Ponudu možete pregledati putem linka kojeg će vaš savjetnik poslati u mailu. Proces ugovaranja traje 3 minute i odmah po uplati – vaša polica za tehnički stiže na mail. Uplatu možete izvršiti jednokratno ili do 12 rata bez kamata.

Podijeli:
1