Jaguar želi nasljednika modelu XK

Jaguar želi nasljednika modelu XK

Jaguar je tijekom 2014. prestao s proizvodnjom i prodajom modela XK, a glavni razlog je bila slaba prodaja ovog automobila. Unatoč tome u Jaguaru i dalje ostaju zainteresirani za novi 2+2 GT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službenih potvrda ovih navoda još uvijek nema, no nešto znači kada šef jaguarovog dizajna Ian Callum, odgovoran za sve recentne jaguarove novitete vrlo hvaljenog i opće prihvaćenog dizajna, kae kako mu je velika želja da XK dobije nasljednika.

Točnije, Callum je u intervjuu Autocaru rekao da želi vidjeti novi XK koji bi na tržite stigao negdje u isto vrijeme kada i nasljednika trenutnog modela F-Type. Ipak tome se ne treba nadati prije 2021, dakle nekih dvije godine nakon što na tržište stigne sljedeći F-Type.

Ova dva automobila će navodno dijeliti platformu, a više-manje i motorizaciju. Ponudu će navodno otvoriti novi 2,0-litreni 4-cilindrični motor, a slijedit će ga novi 6-cilindrični redni jaguarovi pogonski strojevi koji će zamijeniti fordove V6 motore. Također, Jaguar bi kupcima trebao ponuditi i R te SVR verzije sljedećeg XK-a.

Podijeli:
1