Hyundai i30 N Project C – korejska poslastica za europske kupce

Hyundai i30 N Project C – korejska poslastica za europske kupce

Hyundai je pred frankfurtsku premijeru najavio predstavljanje svog novog sportskog vozila, odnosno posebne izvedbe modela i30 N koja će nositi oznaku Project C. Radi se o verziji čije je ime inspirirano Područjem C, odnosno dijelom hyundaijevog centra za razvoj i istraživanje u Namyangu.

Ovaj će automobil svojim kupcima donijeti nekoliko vizualnih i tehničkih unaprjeđenja u odnosu na 275 KS snažnu izvedbu korejskog hot-hatcha. Drugim riječima, bit će hyundaijev odgovor na Volkswagen Golf GTI Clubsport ili TCR i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S tehničke strane vrijedi istaknuti upotrebu CFRP-a, odnosno plastike osnažene ugljičnim vlaknima. Pretpostavlja se kako su od ovog materijala izrađeni poklopac motora, pojedini elementi aero paketa i sl. Potom tu su i novi 19-colni kotači, a zajedno sa CFRP-om će učiniti i30 N Project C osjetno lakšim, a time i agilnijim. Dotjeran je i aero paket, a za sada su primjetni novi stražnji difuzor, novi branici, širi pragovi i sl.

Trenutno nema informacija o promjeni snage njegovog motora. Drugim riječima, Project C bi trebao jednako snažan kao i i30 N Performance na kojem se temelji. Dakle, pokretat će ga 2,0-litreni turbo 4-cilindrični motor koji razvija snagu od 275 KS i najveći okretni moment od 355 Nm.

Ovaj će automobil biti proizveden u svega 600 primjeraka te će biti dostupan na nekoliko odabranih europskih tržišta. Više će biti poznato nakon frankfurtske premijere.

Podijeli:
1