Gumenim “bokobranima” na Lexusu uzbunio policiju

Gumenim “bokobranima” na Lexusu uzbunio policiju

Jedan je Amerikanac na svoj automobil ugradio neobičan dodatak, gumene odbojnike na vratima, koje je izradio i pričvrstio ljepljivom trakom. Sumnjivo vozilo prijavljeno je, pa je uslijedila reakcija policije

Iz mjesta Murfreesboro u američkoj saveznoj državi Tennessee dolazi neobična priča o “uradi sam” projektu na automobilu koji je vlasniku možda bio koristan, ali ga zasigurno nije dobro promislio. Naime, 24. listopada lokalna je policija dobila nekoliko poziva na broj 911, u kojima su ih zabrinuti stanovnici upozorili na sumnjive dodatke na automobilu, parkiranome ispred jednog restorana. Taj je sumnjivi Lexus IS, naime, na svojim vratima imao neobične prilijepljene dodatke koji su neutralnim promatračima izgledali kao bombe iz kućne radinosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Policija je odmah izašla na teren, evakuirala obližnji trgovački centar, škole stavila u “lockdown”, pa započela istragu. Reakcija je bila brza i, kako se ispostavilo, pretjerana. Lokalni, državni, pa i federalni istražitelji bili su uključeni u razrješenje misterija “automobila bombe”, no kada su telefonski došli do njegovog vlasnika, stvar se vrlo brzo razjasnila.

On im je rekao da su na njegovom automobilu postavljeni tek odbojnici iz kućne radinosti, koje je povezao žicama i ljepljivom trakom, kako bi spriječio udarce i ogrebotine na karoseriji. Da stvar bude bolja, i sam vlasnik Lexusa nalazio se u blizini, stajao je cijelo vrijeme s druge strane ceste s ostalim građanima, ne sluteći da je upravo njegov automobil razlog za evakuaciju cijelog kvarta. Policija nakon svega kaže da neće pokretati postupak protiv njega, jer nije utvrđeno da je imao ikakvu namjeru prouzročiti štetu. Drugi puta možda će tek malo bolje razmisliti o svojim funkcionalnim dodacima za auto.

YouTube MP3 - Hotmail
1