Fiat najavio novi Topolino i maleni SUV 600e

Fiat najavio novi Topolino i maleni SUV 600e

Kako bi obilježio rođendan kultnog modela 500, Fiat je ovoga tjedna organizirao predstavljanje dvaju električnih modela, kojima će proširiti ponudu oko njega – nešto veći 600e te minijaturni Topolino

Fiat je ovoga tjedna upriličio medijsko predstavljanje dvaju novih električnih automobila, kojima želi proširiti svoju ponudu gradskih vozila. Osnova te ponude i dalje je kultni Fiat 500, tj. njegovo najnovije električno izdanje, 500e. Ovim događajem taj je automobil dobio “dvije sestre”, kažu iz talijanske kompanije, dijela grupacije Stellantis. Nastavlja se njihov fokus na jednostavnost, razigran stil, razmišljanje izvan okvira te društvenu relevantnost. Sve to trebalo bi ih, kažu, kroz tri godine vratiti tamo gdje pripadaju – u sam vrh među vodeće proizvođače gradskih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Fiat Topolino – vrata kao dodatna oprema

“Manja sestra” iz ovotjednog predstavljanja je već ranije šturo najavljeni Topolino. Riječ je o još jednom klonu Citroena Ami i Opela Rocks Electric, u još zaigranijoj varijanti za slobodno vrijeme. Izgledom i karakteristikama gotovo je identičan, ali ne i karakterom – Topolino će, naime, dolaziti kao otvoreni buggy, dok će vrata biti dijelom opcionalne opreme. Najavljena cijena je 10.000 eura za tržište Italije.

Ponovimo i specifikacije ovog mikro električnog automobila: dug je 2,53 metra, ima motor snage 8 KS, domet s jednim punjenjem 75 kilometara te najvišu brzinu od 45 km/h, kako bi ga se moglo registrirati kao četverocikl.

Fiat 600e – električni B-SUV

“Veća sestra modela 500e”, kako kažu u Fiatu, bit će novi 600e, predstavnik u B segmentu SUV-ova. Idealan za gradsku vožnju, ovaj model dug je 4,17 m, nudi 5 vrata, prostor za 5 osoba i prtljažnik zapremnine 360 litara. Baterija kapaciteta 54 kWh dat će mu autonomiju od preko 400 km (prema WLTP-u) ili preko 600 km u isključivo gradskoj vožnji. Najavljeno je i kako će dolaziti s podrškom za poluautonomnu vožnju razine 2.

Što se tiče stila, i 600e je nepogrešivo Fiat modernog doba, dizajnerski dotjeran gradski šarmer, a kompanija se posebno potrudila oko “poliranja” njegovog imidža. U novoj reklami za model 600e pojavljuje se, naime, i slavni holivudski glumac te klimatski aktivist Leonardo di Caprio. Početni model dolazi po cijeni od 36.000 eura, a prve isporuke zakazane su za rujan.

YouTube MP3 - Hotmail
1