Ferrari Roma – povratak u elegantan “slatki život”

Ferrari Roma – povratak u elegantan “slatki život”

"La Nouva Dolce Vita" slogan je pod kojim je Ferrari predstavio svoj novi model, Roma. Klasični i pomalo retro dizajn donosi prelijep i elegantan, a opet prepoznatljiv vanjski izgled, uz moćnu i modernu unutrašnjost.

Ferrari je danas predstavio novi model u svojoj ponudi, i vjerojatno nećemo pretjerati ako ustvrdimo da je ujedno i – najljepši novi Ferrari koji možete (pokušati) kupiti. Ferrari Roma lansiran je pod sloganom “La Nouva Dolce Vita”, odnosno “novi slatki život”, ističući dizajnerski povratak u neka stara vremena i prizivajući klasične Ferrarije iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvana retro, iznutra moderan

Ferrari Roma je gotovo potpuno iznova dizajniran coupe, s oko 70% novih dijelova. Riječ je o gotovo pa dvosjedu (stražnja klupa je minimalna), a elegantna linija gotovo da skriva sportski duh kojim se ovaj proizvođač diči.

Pod prednjom haubom je gotovo pa centralno smješten moćni, turbo V8 (pod 90°) s 3855 kubičnih centimetara koji razvija 620 KS i 760 Nm te ubrzava ovog ljepotana od nule do 100 km/h za 3,4 sekunde. Za prijenos snage zadužen je 8-stupanjski mjenjač poznat iz modela SF90 Stradale. Najviša brzina deklarirana je kao viša od 320 km/h.

Roma (ili F169 po Ferrarijevoj nomenklaturi) ima i aktivni stražnji spojler neprimjetno ugrađen u aerodinamičnu šasiju. Automobil je dug 4,65, a širok 1,97 metara. Prazan teži 1.472 kg.

Iznutra, automobil je potpuno drugačiji. Moderno izrađen, s velikim zaslonom osjetljivim na dodir i iznimno elegantnim hi-tech elementima vozačkog sučelja, a jedan se zaslon s kontrolama infotainmenta nalazi i ispred suvozača.

Ferrari je za sada objavio tek web stranicu s osnovnim informacijama i manjim brojem fotografija ovog modela. Cijena po kojoj će Roma biti puštena na tržište još nije poznata.

Podijeli:
1