Dacia Duster Extreme donosi luksuzni izgled i bogatu opremu po povoljnoj cijeni

Dacia Duster Extreme donosi luksuzni izgled i bogatu opremu po povoljnoj cijeni
tekst: Ivan Cvetković

Birati se može između tri verzije. Početnu čini ECO-G benzinski motor od 100 KS opremljen plinskim instalacija, tu je TCe benzinac od 150 KS te Blue dCi od 115 KS. Cijene se kreću od 136.900 do 175.400 kn

Na krilima uspjeha iz prethodne godine, u Daciju su odlučili tržištu ponuditi novu zanimljivu opciju, a koja će im svakako pomoći da i dalje ostaju u vrhu. Rumunjska je marka 2021. godinu završila na izvrsnom peto mjestu, uz 3010 registracija, a od kojih se više od pola, točnije njih 1679 odnosi na model Duster. Danas, teoretski Dacija prodaje tek dva modela –

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Extreme je ime nove posebne serije, za koju u Daciji govore da je ograničena. Pored toga, posebnost nove serije je u detaljima opreme, kao i povoljnoj cijeni. Extreme se nastavlja na najbogatiji Prestige paket opreme, a koji je dodatno uređen. Tako vanjski dio sadrži narančaste umetke na prednjoj maski, kućištima retrovizora, krovnim nosačima kao i na vratima prtljažnika. Elegantnost i ekskluzivnost su naglašeni crnim aluminijskim naplatci.

Nadalje, narančasti detalji dominiraju i u putničkoj kabini. Tako su presvlake sjedala od tkanine dodatno naglašena narančastim šavovima, dok su zračni otvori, središnji naslon za ruke, obloge vrata i podnožje središnje konzole ukrašeni narančastim umetcima.

Pored već vrlo bogate opreme Prestige razine opreme, kao što su automatski klima-uređaj, multimedijski sustav Media Nav Evolution s 8-inčnim dodirnim zaslonom, povišena središnja konzolu s dva dodatna USB priključka za putnike na stražnjoj klupi, Extreme donosi još toga. Pored već spomenutih crnih naplataka i dodatnih USB utičnica, izvrsno je pomagalo kartica za otključavanje vozila bez ključa, kao i sustav kamera za prikaz iz više kutova. Time se ostvaruje ušteda od barem 4500 kn (kartica i USB te kamere), a dobiva se i s ekskluzivnost.

U slučaju da vam to nije dovoljno, moguće su još i neke nadoplate. Tako je u ovo zimsko doba sigurno vrlo ugodno kad znate da imate na raspolaganju grijana prednja sjedala (1200 kn), a snalaženje u našem susjedstvu je lakše uz kartografiju istočnog dijela Europe (800 kn). Također, umjesto kita za krpanje probušene gume moguće je uz nadoplatu od 1200 kn dobiti i rezervni kotač.

Vozila je moguće naručiti, a birati se može između tri pogonska stroja. Početni, koji stoji 136.900 kn, je kombinacija benzinskog motora opremljenog plinskim instalacijama. Riječ je o jednolitrenom benzincu koji uz korištenje plina raspolaže sa 100 KS te je upregnut 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Nadalje, tu je i 1,3 TCe benzinac od 150 KS koji dolazi uz EDC mjenjač s dvostrukom spojkom te je za njega potrebno izdvojiti 169.400 kn. Vrh ponude čini 1,5-litreni Blue dCi od 115 KS koji stoji 175.400 kn, a kao i početna verzija dolazi uz ručni mjenjač.

YouTube MP3 - Hotmail
1