Citroënova kočija stvorena za potrebe filma “Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo”

Citroënova kočija stvorena za potrebe filma “Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo”

Suradnja marke Citroën s producentskim kućama Pathé, Trésor Films i Editions Albert René rezultirala je stvaranjem prve galske konceptne kočije nadahnute legendarnim modelom 2CV

Citroën i Pathé, Trésor Films i Editions Albert René surađivali su na nadolazećem filmu Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo. Film je nastao u koprodukciji producentskih kuća Pathé, Trésor Films i les Enfants Terribles, režirao ga je Guillaume Canet, a u francuska kina stiže 1. veljače 2023. Nedugo nakon toga kreće i prikazivanje u međunarodnim kinima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova suradnja ne može se usporediti ni s jednom drugom koju je Citroën dosad sklopio, budući da je za potrebe filma trebalo dizajnirati i proizvesti konceptnu kočiju. Dizajnerski timovi Citroëna, uključeni u ovaj projekt od samog početka, posebno su se potrudili: iako izrada nacrta i proizvodnja koncepta obično traje godinu dana, dizajnerima marke Citroën za to su trebala samo tri mjeseca.

„Susret ovih dviju legendi francuske kulture mogao bi djelovati nesvakidašnje, budući da između timova marke Citroën i filma Asterix od samog početka postoji bliskost, iskrenost i uzajamno poštovanje. Pružila nam se nevjerojatna prilika da ni iz čega stvorimo i izgradimo konceptnu kočiju i sjajno smo se zabavili radeći na ovom projektu! Rezultat odaje počast legendarnom automobilu 2CV koji predstavlja marku Citroën u svom njezinom sjaju”, kaže Pierre Leclercq, voditelj odjela za globalni dizajn, Citroën.

Dakako, 2CV je dio francuske kulturne baštine. Njegova silueta prepoznatljiva je svugdje u svijetu. 2CV za mnoge predstavlja francuski način života. U filmu Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo,, konceptna kočija predstavlja interpretaciju modela 2CV i galskog načina života. Dizajnerski su timovi reinterpretirali temeljne vrijednosti marke Citroën u pogledu udobnosti, tehnologije i odvažnog dizajna i sve to posebno začinili za film Asterix.

Rezultat je konceptna kočija s ovjesima od veprova želuca, panoramskim krovom, prednjim svjetlima izrađenima od galskih kaciga koja, pod utjecajem čarobnog napitka, osvjetljavaju krijesnice te kotačima od recikliranih štitova s prepoznatljivim ševronima marke Citroën.

Silan trud koji je uložen u osmišljavanje konceptne kočije zabilježen je u nekoliko sekvenci u filmu: trenutak u kojem heroji napuštaju selo i odlaze u Kinu ukazuje na složan timski duh i spremnost na velike pustolovine. Prije nego što krenu na put, Cétautomatix pokazuje kočiju Obelixu i predstavlja mu najnovije inovacije koje bi njihovo putovanje trebalo učiniti što bezbolnijim.

Kada Cezarova vojska stigne do Kine, na ulazu u zemlju zatječu prvi reklamni plakat koji promovira najbolji automobil tog vremena: 2CV, nevjerojatnu galsku kočiju koju vuku dva konja. Suptilna je to aluzija na poznatu reklamu marke Citroën snimljenu na Kineskom zidu.

YouTube MP3 - Hotmail
1