Hotmail, gmail log in, fb log in'

Citroënova električna ponuda će se osjetno proširiti nakon 2020.

Citroënova električna ponuda će se osjetno proširiti nakon 2020.

Potražnja za električnim automobilima širom svijeta stabilno raste, a u narednih nekoliko godina se očekuje i njen značajniji rast. Drugim riječima, proizvođači automobila, svakako planiraju u skoro vrijeme proširiti svoju ponudu električno pokretanim modelima, a iznimka nije ni francuski PSA, odnosno u ovom slučaju Citroën, koji sada već nudi modele poput E-Mehari i C-Zero.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ipak, pravi električni iskorak se očekuje 2020. Naime, tada bi na tržište trebao stići prvo citroenov model temeljen na e-CMP platformi. Potvrdila je to citroenova šefica Linda Jackson u svom posljednjem intervjuu AutoNewsu, a rekla je i da će prvi model Grupe PSA koji će koristiti istu platformu kupcima postati dostupan 2019.

O ovom modelu za sada nema konkretnijih informacija, osim da će navodno biti opremljen električnim motorom snage 115 KS te litij-ionskim baterijama kapaciteta 50 kWh. One bi mu trebale omogućiti autonomiju od oko 450, a kupcima će biti dostupan i sustav brzog punjenja baterija koji bi trebao osigurati 12 km autonomije za svaku minutu punjenja.

Prema svemu sudeći Citroën neće svoju ponudu proširivati novim isključivo električnim modelima, već će standardni modeli imati svoje električne verzije pa će kupci moći izabrati između onih konvencionalno i onih električno pokretanih, a svakako će biti mjesta i za plug-in hibride pojedinih modela. Primjerice, C5 Aircross u plug.in hibridnoj verziji će na tržište stići tijekom 2019.

Na kraju dodajmo da je Grupa PSA već ranije potvrdila kako će do 2021. u svojoj ponudi imati električne limuzine, hatchbackove i crossovere. Dakle, pred Francuzima je prava električna ofanziva.

1