Audi gasi modele A1 i Q2 nakon aktualnih generacija

Audi gasi modele A1 i Q2 nakon aktualnih generacija

Najmanja dva automobila u ponudi Audija bit će posljednji. Marka se planira jasnije okrenuti u smjeru premium ponude, pa će gama biti proširena u višim, a srezana u nižim segmentima

Prvi čovjek Audija Markus Duesmann dao je intervju za njemačku novinu Handelsblatt u kojem je najavio nekoliko promjena u poslovanju ove kompanije. Prema njegovim riječima, Audi će napustiti razvoj i proizvodnju svojih trenutačno najmanjih modela, kompaktnoga A1 i najmanjeg SUV-a Q2, nakon aktualne generacije. To znači da ulazni model A1 više neće dobivati nove verzije, odnosno da će biti ugašen nakon više od 12 godina, dok će Q2 biti napušten nakon samo jedne generacije, lansirane 206. godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj potez u skladu je sa strategijom marke da se orijentira na gornji segment skupljih vozila, odnosno da Audi u budućnosti bude percipiran isključivo kao premium marka. S time dolazi kako ova odluka o izbacivanju modela s donjeg kraja ponude, tako i ona o proširenju game u višim segmentima. Fokus na veće i skuplje automobile Audiju bi trebao donijeti i višu ukupnu dobit.

Audi Q2

Najavljenim gašenjem proizvodnje modela A1 i Q2, ulazni model u Audijevoj će ponudi postati kompaktni model iz “Golfovog” segmenta, A3. Kad je riječ o elektrifikaciji, iz Audija je najavljeno da će posljednji njihov model s motorom na fosilna goriva biti predstavljen 2026. godine, a nakon 2033. bit će potpuno zaustavljena proizvodnja svih modela s unutarnjim izgaranjem (osim u Kini, gdje bi mogla biti nastavljena još koju godinu).

YouTube MP3 - Hotmail
1