Pet zvjezdica za Škodu Kodiaq u najnovijoj seriji Euro NCAP testova

Pet zvjezdica za Škodu Kodiaq u najnovijoj seriji Euro NCAP testova

Euro NCAP je objavio rezultate posljednjeg testa sigurnosti novih vozila na kojem su testirani modeli Mini Countryman, Nissan Micra, Suzuki Swift i Škoda Kodiaq.

Krenimo od najboljih i recimo da su se Škoda Kodiaq i Mini Countryman pokazali odličnima, odnosno oba su ostvarila rezultat od maksimalnih pet zvjezdica čemu su svakako pripomogli i posljednji sigurnosni sustavi poput primjerice automatskog kočenja u opasnosti.

Nova nissanova Micra je ostvarila vrlo dobar rezultat sa četiri zvjezdice u izvedbi sa standardnom opremom. Izvedba opremljena opcijskim sustavima sigurnosti, poput automatskog kočenja u slučaju naleta na pješaka te zadržavanja vozne trake i sl, je pak zaslužila maksimalnih pet zvjezdica.

Suzuki Swift se najmanje iskazao s obzirom da je standardno opremljena verzija uspjela ostvariti rezultat od tri zvjezdice. S opcijskom sigurnosnom opremom rezultat je popravljen za jednu zvjezdicu. Ipak treba reći da su se svi automobili pokazali odličnima u zaštiti odraslih putnika te da se većina razlika u ocjenama ustvari odnosi na dostupnost sustava pomoći vozaču.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ