Euro NCAP: Mercedes-Benz E klasa i Peugeot 3008 ostvarili 5 zvjezdica

Euro NCAP: Mercedes-Benz E klasa i Peugeot 3008 ostvarili 5 zvjezdica

Euro NCAP je objavio posljednje rezultate ispitivanja sigurnosti novih automobila koji ovaj put uključuju svega dva nova vozila, a oba su ostvarila vrhunski rezultat od maksimalnih pet zvjezdica. Konkretnije, riječ je o mercedesovoj E klasi te peugeotovom SUv modelu 3008.

Krenimo redom i recimo kako je nova E klasa ostvarila skoro pa savršen rezultat u zaštiti odraslih putnika osvajanjem 95% bodova u toj kategoriji. U kategoriji zaštite djece ostvaren je rezultat od 90%, pješaka 77%, a u kategoriji sustava pomoći 62%. Također, vrijedi spomenuti kako je AEB, odnosno sustav automatskog kočenja u nuždi standardni dio opreme sa svim izvedbama.

Peugeot 3008 je pak u kategoriji zaštite odraslih putnika ostvario respektabilan rezultat od 86% osvojenih bodova. Zaštita djece je također na vrlo visokoj razini s 85% bodova. Nadalje, 3008-ica je ostvarila 67% bodova u zaštiti pješaka i 58% u sustavima pomoći.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ