Olakšana Ferrari California spremna za javni nastup

16. veljače 2012.
Vijesti - Olakšana Ferrari California spremna za javni nastup
Dakako, vjerujemo da nije potrebno napominjati kako će tvrtka iz Maranella svoj posebno dorađeni model predstaviti na ovogodišnjem međunarodnom salonu u Ženevi. Ova dorada ujedno predstavlja i tzv. mid-lifecycle facelift Californie.

No, što je zapravo novo? California je u novom izdanju dobila dodatnih 30 KS te izgubila 30 kg mase. Povišena najveća snaga, sada 490 KS, osigurana je postavljanjem novog ispušnog kolektora te doradama elektroničke kontrolne jedinice motora. Smanjenje mase osigurano je, pak, povećanim udjelom aluminija u konstrukciji Californie.

Konačni rezultat ovih dorada je ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 s te povoljnije položena krivulja okretnog momenta. Uz navedeno, Ferrari za ovaj automobil nudi i novi paket nazvan Handling Speciale koji obuhvaća i elektromagnetski kontrolirane amortizere koji se u djeliću sekunde prilakođavaju situaciji ispod kotača. Također, paket obuhvaća i čvršće opruge te izravniji prijenos upravljača.

Ferrari je, za sada, objavio tek dvije slike dorađene Californie, a više informacija i tehničkih podataka bit će poznato nakon predstavljanja u Ženevi.
GALERIJA: Olakšana Ferrari California spremna za javni nastup

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing