Mercedes-AMG Project One - superautomobil dobio ime

11. siječnja 2017.
Vijesti - Mercedes-AMG Project One - superautomobil dobio ime
Iz Mercedesa je stigla vijest kako je projekt razvoja superautomobila o kojem smo vas do sada više puta izvještavali i koji je jedno vrijeme bio poznat kao R50, sada dobio naziv Project One. Čini se kako je ipak i dalje riječ o tzv. kodnom imenu, a ne o konačnom nazivu ovog automobila, a otvara i pitanje spremaju li u AMG-u možda i kakav "projekt dva".

Nadalje, službeno priopćenje ovaj automobil opisuje kao "vjerojatno najfascinantniji dvosjed koji će se ikada naći na cesti." Koliko je za sada poznato ovaj će automobil pokretati iz F1 bolida preuzet i za cestovnu upotrebu prilagođen pogonski sklop kojeg će činiti 1.6 turbo zadužen za stražnju osovinu te električni motor zadužen za prednje kotač, a sam automobil će se temeljiti na monocoqueu od ugljičnih vlakana.

Drugim riječima, oko 1000 KS na oko 1000 kg ukupne mase, vrhunska aerodinamička svojstva i za ubrzanje do 100 km/ će mu trebati oko 2,3 sekundi. 

Insajderi tvrde kako će se raditi o prekrasno dizajniranom vozilu, a ranije su kružile glasine da će se ukupna proizvodna serija kretati između 200 i 300 primjeraka, dok se prve isporuke očekuju tijekom 2018. Premijera će se najvjerojatnije održati na frankfurtskom auto salonu sljedeće jeseni. Cijena za sda nije poznata, no pojedini izvori spominju vrtoglavih 2,5 milijuna Eura. Unatoč tome cijela serija je navodno već gotovo rasprodana.
GALERIJA: Mercedes-AMG Project One - superautomobil dobio ime

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing