McLaren je objavio prve slike interijera modela P1

13. veljače 2013.
Vijesti - McLaren je objavio prve slike interijera modela P1
Što smo bliže otvaranju ženevskog salona, to iz McLarena pristiže više detalja o njihovom novom superautomobilu, modelu P1. Sada su nam iz Wokinga omogućili prvi uvid u interijer ovog cestovnog bolida.

Kako je i bilo za očekivati od automobila poput P1, u interijeru zatječemo tek najnužnije detalje. Sve je, naime, podređeno vozaču i njegovoj punoj koncentraciji na cesti ili trkaćoj stazi.

Od prekidača tu su kontrole mjenjača, klima uređaja, podešenja podvozja i kontrole proklizavanja. Sve ostalo, uključujući McLarenov infotainment s uređajem za navigaciju podešavat će se putem velikog središnjeg zaslona osjetljivog na dodir.

Ispred vozača nalazi se potpuno digitalna ploča s instrumentima koja, ovisno o odabranom načinu rada, prikazuje i indikator potrebne promjene stupnja prijenosa u stilu onoga iz bolida Formule 1.

Inače, unutrašnjost P1 bi trebala biti ipak nešto komfornija od onoga na što smo navikli u automobilima ove kategorije, uz dodatni osjećaj prostranosti zahvaljujući velikom vjetrobranskom staku i staklenom krovnom prozoru. Dakako, na masi se štedjelo na svakom detalju pa stoga većina površina u interijeru nije presvučena i/ili lakirana.

Tako ogoljena karbonska vlakna osigurala su dodatnih 1,5 kg uštede na masi, tvrde u McLarenu, a sama sportska školjkasta sjedala teže tek 10,5 kg (svako). Inače, sjedala se mogu pomicati uzdužno, dok im je nagib fiksiran na 28 stupnjeva. Prema želji, a radi lakšeg ulaska u vozilo s kacigom, moguće je dobiti sjedala s nagibom od 32 stupnja.

Konačno, recimo i to da McLaren tek kao dodatnu opremu nudi posebno lagane podne tepihe kao i trkaći sigurnosni pojas na 6 točaka pričvršćenja, uz onaj standardni.
GALERIJA: McLaren je objavio prve slike interijera modela P1

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing