Audi predstavio novi SQ5

11. siječnja 2017.
Vijesti - Audi predstavio novi SQ5
Audi je na auto salonu u Detroitu predstavio S izvedbu nove generacije modela Q5. Riječ je o sportski nastrojenoj verziji pokretanoj novim V6 turbo motorom.

Točnije, novi SQ5 pokreće 3,0-litreni V6 TFSI snage 354 KS te najvećeg okretnog momenta od 500 Nm koji je dostupan između 1370 i 4500 o/min. Pogonski je stroj uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a tu je dakako i quattro sustav pogona na sva četiri kotača.

Sve je to dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 5,2 sekunde, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Prednji i stražnji ovjes su dodatno dorađeni u odnosu na standardni model, a isto rijedi i za upravljački sustav koji će biti osjetno precizniji. Nadalje, Audi će s novim SQ5 ponuditi i sportski prilagodljivi zračni ovjes koji može spustiti podnicu vozila za 30 mm te omogućuje vozaču da prilagodi visinu podnice te čvrstoću ovjesa putem sustava Drive select.

Od vizualnih dorada ističu se očekivani S detalji, poput nove maske, aluminijska kućišta retrovizora, LED svjetla sprijeda i otraga, krovni spojler, novi završeci ispušnog sustava i sl. Unutrašnjost dolazi s novim sjedalima, sportskim upravljačem, raznim ukrasima, proširenim popisom opreme i sl. Svakako vrijedi spomenuti i razne sustave pomoći vozaču te bogatu sigurnosnu opremu koja je većinom preuzeta sa standardnog modela.

Prodaja ovog automobila će započeti tijekom proljeća.GALERIJA: Audi predstavio novi SQ5

Komentari

Napiši komentar

Prijavite sePrijava preko facebooka

Pogledaj sve komentare

Powered by AdminMax v6 © 2005-2017 by Internet Softver Design by WEB Marketing