[update] Zagreb Auto Show dogovoren za 2016?

22. siječnja 2014.
Vijesti - [update] Zagreb Auto Show dogovoren za 2016?
Prema najnovijim informacijama s kojima raspolažemo, Gradonačelnik Bandić je predstavnicima automobilskih zastupništava obećao povoljnije cijene ulaznica za manifestaciju Zagreb auto show te, što je posebno značajno, daleko niže cijene izložbenog prostora (što je, očito, bio i glavni razlog otkazivanja nastupa na planiranom ZG auto show-u, ove godine).

Najavljeno je i da se održavanje Zagreb auto show-a planira za sljedeću, 2015. godinu. S obzirom da je ovo bijenalna priredba, ostaje pitanje hoće li se s promjenom ritma održavanja salona složiti i OICA (Međunarodna organizacija proizvođača motornih vozila) pod čijom je nadležnošću raspored međunarodnih salona.

Slijedi ranije objavljena vijest:

Na službenim stranicama Grada Zagreba jučer je objavljena vijest o ponovnom pokretanju Zagreb auto show-a, nekoć najvećeg salona automobila u Hrvatskoj. Prisjetimo se, ova je priredba bila najavljena za 20. i 26. ožujka 2014, no kasnije je otkazana. Sada izgleda da će, nakon posljednjeg izdanja 2008. godine, Zagreb auto show ponovno krenuti 2016. (ZG auto show je bijenalna priredba, stoga možemo pretpostaviti da je prvi sljedeći raspoloživi termin za dvije godine). Tekst s portala Zagreb.hr prenosimo u izvornom obliku:

(21.1.2014 14:16:22) Organizacija i budućnost manifestacije ZAGREB AUTO SHOW bila je tema današnjeg sastanka u gradskoj upravi na kojem su, uz inicijatora, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegove suradnike, pročelnicu GU za gospodarstvo Mirku Jozić te predsjednika i člana uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i Ivana Tolića, prisustvovali brojni predstavnici hrvatskih autokuća.

Zagreb autoshow manifestacija je, naglasio je gradonačelnik, a složili su se svi prisutni, koja Zagrebu treba i koju će Grad kao partner maksimalno poduprijeti .

Zaključeno je, također, da nema dovoljno vremena za kvalitetnu organizaciju ovogodišnje priredbe, ali da već sada treba krenuti s pripremama za sljedeću, kako bi ona bila na vrhunskom nivou. Tako je dogovoreno redovito održavanje operativnih sastanaka i usklađeno djelovanje svih aktera pa je izvjesno da će Zagreb auto show nakon 2008., ponovno zablistati u punom sjaju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici autokuća: Porsche, LNG, MRC Mazda, Peugeot, Renaoult Nisan, Subaru, Citroen, Hyndai, Honda, Mercedes, Tomić&Co, Autocommerce, Toyota, Grand Auto, Chevrolet, Kia, Suzuki, Volvo i Opel.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing