Toyota Yaris GRMN - kompresorski 1.8 za performance izvedbu

21. veljače 2017.
Vijesti - Toyota Yaris GRMN - kompresorski 1.8 za performance izvedbu
Toyota je već ranije najavila kako će na predstojećem ženevskom auto saloni predstaviti performance izvedbu modela Yaris. Prema posljednjim saznanjima ta će izvedba nositi oznaku GRMN te će ju pokretati 1,8-litreni turbo motor.

Što se naziva tiče oznaka GRMN bi trebala stajati za Gazoo Racing Masters of the Nürburgring, a spomenuti 1,8-litreni 4-cilindrični kompresorski motor bi trebao razvijati snagu "veću od 212 KS". Ova posljednja vijest o motoru je pomalo iznenađujuća s obzirom da se očekivalo kako će dotičnu izvedbu Yarisa koja je inspirirana WRC modelom također pokretati 1,6-litreni turbo.

Za sada nije poznat koji će mjenjač biti uparen s ovim pogonskim sklopom, no može se očekivati 6-stupanjski ručni mjenjač te pogon na prednje kotače.

U svakom slučaju uz novi snažniji motor ovaj će model od standardne verzije razlikovati agresivni aero kit, novi naplaci, dorađeni ovjes, upravljački sustav te snažnije kočnice, kao i razni ukrasni detalji, posebna oprema i slični elementi karakteristični za performance izvedbu.

Službena premijera ovog automobila će se održati na predstojećem ženevskom auto salonu.
GALERIJA: Toyota Yaris GRMN - kompresorski 1.8 za performance izvedbu

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing