Toyota i Mazda razmatraju suradnju na razvoju električnih automobila

3. studenog 2016.
Vijesti - Toyota i Mazda razmatraju suradnju na razvoju električnih automobila
Toyota i Mazda trenutno vode progovore o suradnji na raznim tehnološkim područjima za koja se vjeruje kako će predstavljati osnovu auto industrije u narednom razdoblju, a to se dakako ponajviše odnosi na električne pogonske sklopove te sustave povezivanja automobila u dijeljenju najrazličitijih informacija.

Riječ je o potencijalnom partnerstvu koje će objema stranama donijeti razne koristi, posebno kada je riječ o uštedama i sinergijskom učinku zajedničkog rada i dijeljenja informacija. Ovi partneri su već započeli određenu suradnju, no tek im predstoji procijeniti kako svaki od partnera može najbolje doprinijeti zajedničkom radu, dogovoriti konkretnije poteze i odlučiti se na "široku i smislenu suradnju".

Reuters javlja kako će se buduća suradnja fokusirati na napredne sigurnosne sustave i alternativne pogonske sklopove. Također, do razvoja tih sustava oba proizvođača su navodno spremni s drugom stranom podijeliti neke od svojih današnjih tehnologija, poput toyotinih hibridnih sustava ili mazdinih Skyactiv benzinskih i dizelskih motora. 

Za sada nema dodatnih konkretnijih informacija, no Toyota navodno vodi pregovore i za Suzukijem tako da se slobodno može govoriti o značajnijem povezivanju japanskih proizvođača u želji da uspješno odgovore na sve izazove koje će pred njih postaviti budućnost auto industrije.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing