Sljedeći Volkswagen Golf GTI s hibridnim pogonom

1. veljače 2017.
Vijesti - Sljedeći Volkswagen Golf GTI s hibridnim pogonom
Izvori bliski Volkswagenu tvrde kako će sljedeća generacija modela Golf GTI biti opremljena hibridnim pogonskim sklopom, odnosno temeljito prerađenom 2,0-litrenom benzincu će se pridružiti električni motor koji će dodatno povećati performanse ovog automobila te doprinijeti njegovoj ekonomičnosti.

Sljedeću generaciju Golfa Volkswagen već navodno razvija više od godinu dana, a dolazak na tržište osmog Golf možemo očekivati tijekom 2019. Do 2020. kupcima bi trebala postati dostupna i nova generacija modela GTI koju će, prema Autocaru, pokretati tzv. blagi hibrid.

Ovaj će automobil biti opremljen 48-voltnim električnim sustavom i elektropokretačem / elektrogeneratorom koji će ujedno biti booster u performance načina rada. Sam benzinski motor će navodno proći kroz mnoge izmjene kako bi se prilagodio električnom dijelu pogonskog sklopa, a između ostalog navodno će biti zamijenjen i trenutni turbopunjač i to s električnim kompresorom što bi trebalo omogućiti veću isporuku okretnog momenta pri nižem broju okretaja, ali i u širem rasponu okretaja.

Vjeruje se kako će ovaj motor standardno biti uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Ukupna snaga ovog pogonskog sklopa će iznositi oko 270 KS, dok će se u overboost funkciji kretati oko 300 KS.

Električni dio pogonskog sklopa neće dovesti do povećanja mase ovog automobila u odnosu na prethodnika jer bi dorađena MQB platforma trebala smanjiti masu nove generacije u odnosu na trenutni model za najmanje 50 kilograma.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing