Sljedeća Mazda RX samo sa rotacijskim motorom

7. studenog 2016.
Vijesti - Sljedeća Mazda RX samo sa rotacijskim motorom
O potencijalnom novom RX modelu smo vas već izvještavali u više navrata, odnosno svako malo kada se pojave neke značajnije glasine ili kada informacije stignu iz nekog renomiranijeg izvora. No, za sada od tog automobila još uvijek ništa, a ni sama Mazda još uvijek nije potvrdila kako će se isti u konačnici stvarno pojaviti na tržištu.

No, to nije omelo Russela Wagera, šefa mazdinog marketinga za Sjevernu Ameriku da potvrdi kako će "bilo koji potencijalni RX model biti pokretan samo s rotacijskim motorom." Također, podjetio je i na konceptni RX Vision (na slici) koji kako Wager kaže: "Ima RX u imenu, a svaki put kad smo koristili tu oznaku to je značilo rotacijski motor. Nadam se da će tako biti i ovaj put, jer taj automobil ne bi trebao doći na tržište da tome nije tako. I to je upravo ono na čemu se radi."

Prema posljednjim informacijama mazdini stručnjaci i dalje naporno rade na razvoju nove generacije rotacijskog, odnosno Wankel motora koji bi trebao riješiti sve nedostatke koji su mučili prethodnu izvedbu, a posebno povećanu potrošnju goriva. Navodno je ostvaren značajan napredak, a ako sve prođe sukladno planu sljedeći bi se RX na tržištu trebao pojaviti do 2020. i to vjerojatno po oznakom RX-9.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing