Renault, odnosno Dacia Kwid u Europi? Nikad ne reci nikad

1. prosinca 2016.
Vijesti - Renault, odnosno Dacia Kwid u Europi? Nikad ne reci nikad
Još otkako je sredinom prošle godine Renault u Indiji predstavio model Kwid, a potom nešto kasnije i njegovu južnoameričku verziju ne prestaju glasine kako bi se isti model mogao pojaviti i na europskim tržištima pod značkom Dacije.

Do sada svaku takvu glasinu su iz Renaulta, odnosno Dacije odlučno zanijekali. Do sada. Naime, dacijin šef marketinga i prodaje Francois Mariotte je u svom posljednjem intervjuu magazinu JournalAuto, komentirajući upravo ovu temu, rekao: "Nikad ne reci nikad."

No, oni kojima se Kwid na prvu sviđa ipak se ne bi previše trebali nadati njegovom dolasku na Stari kontinent. Naime, Mariotte priznaje kako je dosta razmišljao o prodaji ovog modela u Europi, no takav korak priječi nekoliko vrlo bitnih razloga.

Prije svega Mariotte Kwid vidi kao automobil koji pripada niši koja neće ostvariti velike prodajne brojke među europskim kupcima, a upravo je to ono što Dacia treba kako bi cijene mogla biti pristupačnije od onih konkurentskih modela. Primjerice, to je razlog zašto u Europi nećemo vidjeti pickup model Oroch.

Nadalje, dacijini proizvodni kapaciteti za europsko tržište su trenutno puni, a treba na umu imati i činjenicu kako bi trenutni Kwid morao biti temeljito strukturalno dorađen da bi zadovoljio europske standarde što bi se mogao pokazati kao skup i zahtjevan postupak.

Dakle, Kwid u Europi? Male šanse. Jednog dana nešto slično Kwidu? Moguće.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing